Eagles Legacy met Jim en Gerben (resp. 2e en 3e van links)..
Eagles Legacy met Jim en Gerben (resp. 2e en 3e van links).. Putman

Zeistenaren schitteren in The Tribute

30 januari 2022 om 09:38 Overig

ZEIST Zeistenaren Jim Schoonderwal (drums) en Gerben Visser (leadzang en gitaar) werken de komende weken mee aan het programma ‘The Tribute, battle of the bands’ dat iedere zaterdag om 20.00 uur te zien is op SBS6. Zaterdagavond pakte de band de vijfde plaats.

Gaan Jim en Gerben naar Ziggo Dome?

De Zeistenaren vertolken hits van hun helden: The Eagles en gaan de competitie aan met andere tributebands die muziek spelen van bijvoorbeeld Queen, Abba, Billy Joël en Bruce Springsteen  Al 18 jaar sleutelen ze iedere twee weken aan het repertoire dat naar hun eisen moet voldoen aan een zo getrouw mogelijke kopie van het origineel: een eerbetoon dat pas geslaagd is als het publiek zich waant in de hoogtijdagen van de Eagles.

Gerben en Jim zijn groeiden op in Zeist. Hun band, Eagles Legacy’ bestaat achttien jaar en de twee zijn erbij vanaf het eerste uur. In het verleden speelden nog drie Zeistenaren in deze band, toen die stopten namen andere muzikanten hun plek in. In huidige bezetting speelt de band sinds 2010.

Dat Eagles Legacy het goed doet blijkt uit de uitnodiging van Talpa om te doen aan deze wedstrijd op SBS6. Het programma is wekelijks op de buis te zien en wordt gepresenteerd door Gerard Ekdom. De vakjury bij dit programma bestaat uit Angela Groothuizen, Spike en Cesar Zuiderwijk.  

In de zes afleveringen wordt gestreden om een bijzondere prijs: de vier finalisten winnen een optrede in de Ziggo Dome op 7 mei. De eerste drie afleveringen zitten erop. De grote vraag is: is Eagles Legacy de beste tributeband?

The Tribute - Battle of the Bands is nog drie keer te zien op zaterdag, om 20.00 uur op SBS6 en KIJK.nl.

Eagles Leagcy met van L naar R, Bas vd Weijer, Hijlko Soepboer, Erwin Pijl, Gerben Visser, Joep Brouwer en Jim Schoonderwal
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie