Leerling Cas van basisschool Ichthus met  Arezo uit de Noodopvang.
Leerling Cas van basisschool Ichthus met Arezo uit de Noodopvang. Foto: Mel Boas

Sportkleding voor 140 kinderen in de Noodopvang Zeist

18 februari 2022 om 11:16 Overig

ZEIST De leerlingen van basisschool Ichthus in Zeist brachten met hun kerstkaartenactie een mooi bedrag bij elkaar: maar liefst 3000 euro. Met de opbrengst kochten zij sportkleding voor 140 kinderen in de Noodopvang voor Afghaanse evacués in Huis ter Heide. Donderdagmiddag sjouwden Suze, Cas en Raquella de dozen met kleding naar de sporthal op het terrein om het aan de kinderen in de Noodopvang te kunnen geven.

,Wij vinden het belangrijk om als school iets voor een ander te doen en doen ieder jaar rond kerst een actie”, zegt leerkracht Judith van Vliet van de Ichthus. Suze, uit de Leerlingenraad van de Ichthus vult aan: ,,We waren het er gelijk allemaal over eens dat we graag de kinderen in de Noodopvang willen steunen”. Cas en Raquella vertellen dat alle kinderen van de Ichthus, van de kleuters tot groep 8, kerstkaarten hebben getekend en verkocht. ,,De Noodopvang zit eigenlijk heel dichtbij onze school en de kinderen die er wonen hebben best wat meegemaakt. We zijn blij dat we hen een beetje kunnen helpen.”
,,Sportkleding kunnen de kinderen hier goed gebruiken in verband met de vele sportieve activiteiten die voor hen worden georganiseerd”, aldus Rolf Willemsen van het COA.

In de loop van het schooljaar komt er een vervolg op de actie in de vorm van een gezamenlijke sport- en spelactiviteit met kinderen van de Ichthus en kinderen van de Noodopvang. ,,Fantastisch om te zien hoe verbindingen ontstaan”, zegt Rein Tuinstra van welzijnsorganisatie MeanderOmnium.

Stichting MeanderOmnium en Vrijwilligerscentrale Zeist zetten zich in om initiatieven uit de samenleving te ondersteunen en zijn hierdoor betrokken bij de coördinatie van tal van activiteiten rondom de Noodopvang in Huis ter Heide. Sportwinkel Sunny Camp uit Zeist verzorgde de sportkleding met een flinke korting. Ook iets doen voor de Noodopvang? Mail naar: welkominzeist@meanderomnium.nl Meer informatie vind je op www.meanderomnium.nl onder ‘Kom in actie voor Afghaanse evacués’.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie