Een deel van de tekening van de gemeente Zeist.
Een deel van de tekening van de gemeente Zeist. (c)

Start aanleg rotonde Austerlitzeweg

1 maart 2022 om 09:53 Overig

ZEIST / AUSTERLITZ Binnenkort starten Provincie Utrecht en de gemeente Zeist met de aanleg van een rotonde op de Woudenbergseweg (N224) ter hoogte van de Austerlitzseweg. Een rotonde op die plek vergroot de veiligheid voor de verkeersdeelnemers. Inwoners van Austerlitz willen deze rotonde ook graag omdat het tijdens de spits lastig is om op de N224 te komen. In de periode van 28 februari tot 11 maart worden bomen gekapt om de aanleg van de rotonde mogelijk te maken.



AANLEG ROTONDE
Door de T-splitsing door een rotonde te vervangen, wordt de veiligheid voor automobilisten, fietsers en voetgangers vergroot. Een aantal inwoners van Austerlitz heeft al langer de wens uitgesproken voor een aanpassing van de aansluiting op de Woudenbergseweg vanwege de veiligheid en bereikbaarheid van Austerlitz. Zij gaven aan dat het tijdens de spits lastig is om vanuit Austerlitz de weg op te rijden. Met als gevolg langer wachten en het nemen van risico’s. Bij een rotonde zijn de rijsnelheden lager en hoeft bij het oprijden maar met één richting rekening te worden gehouden.

BOMEN KAPPEN
De voorbereidende werkzaamheden starten met het kappen van de bomen door Staatsbosbeheer. De bomen worden gekapt vóór de aanvang van het broedseizoen. Om een meer evenwichtige overgang naar het bos te creëren kapt Staatsbosbeheer meer bomen dan strikt noodzakelijk voor de rotonde. Deze strook wordt na aanleg van de rotonde ingeplant met lagere, afwisselende begroeiing om een evenwichtige overgang naar het bos maken. De kap van bomen wordt ruim gecompenseerd door twee maal het gekapte oppervlakte bos te planten in de provincie Utrecht, in de gemeente Vijfheerenlanden.

VOORBEREIDEND WERK
Na het kappen van de bomen gaat de aannemer een gedeelte van het grondwerk aanbrengen, waarna vanaf april de werkzaamheden plaatsvinden om de kabels en leidingen te verleggen. Daarna, na verwachting in de zomer, kan de rotonde worden aangelegd. De gemeente verwacht dat de rotonde in augustus in gebruik kan worden genomen.

Voor meer informatie over de aanleg van de rotonde, kijk op www.zeist.nl/rotondeAusterlitz

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie