Laurence Duquesnoy: ,,Kleine dingen maken een groot verschil.”
Laurence Duquesnoy: ,,Kleine dingen maken een groot verschil.” SDZ

‘Plantenasiel’ groeit maar door

10 maart 2022 om 16:49 Overig

Samen Duurzaam Zeist (SDZ) is een beweging van inwoners en organisaties, sinds 2016 actief op het gebied van verduurzaming en vergroening van de gemeente. Woensdag 23 maart houdt SDZ een grote bijeenkomst over de verdere ontwikkeling van duurzaamheid in Zeist en de rol van SDZ hierin. Ingeborg Barendse sprak met Laurence Duquesnoy van het Plantenasiel.

ZEIST Laurence Duquesnoy is zeer betrokken in de Zeister gemeenschap en sinds 2018 actief bij SDZ. Tijdens een avond waarop duurzame ideeën konden worden gelanceerd, kwam Laurence met het idee om een Plantenasiel te starten. Hier kunnen tuinplanten worden gebracht die mensen niet meer willen en worden opgehaald door mensen die planten voor hun tuin zoeken. Het plan kwam snel van de grond met hulp en enthousiasme van andere geïnteresseerden. Het Plantenasiel begon op De Boswerf en is inmiddels doorgegroeid naar twee andere locaties voor tuinplanten en een locatie voor kamerplanten bij de Weggeefwinkel. Bovendien wordt er gezocht naar een tweede locatie voor een kamerplantenasiel.

,,Door SDZ ben je makkelijk verbonden met andere bewonersinitiatieven”, vertelt Laurence. ,,Het Plantenasiel doet veel samen met De Boswerf, omdat hier ook een van onze locaties zit. In het voorjaar verhuizen we naar het klimaatpaviljoen dat door nu De Boswerf wordt gebouwd. Hier kunnen Zeistenaren komen kijken hoe zij hun huis klimaatbestendiger en -neutraler kunnen maken. Zo heeft het klimaatpaviljoen een groen dak en wordt er regenwater opgevangen in een regenton. Zo ben ik geïnspireerd, onder andere via SDZ en Mijn Groene Huis, om ook op mijn eigen huis een groen dak aan te leggen.”

,,Vrijwilligers doen ontzettend veel om Zeist duurzamer en groener te maken. Zo inspireren zij elkaar en ook anderen. In de toekomst zie ik graag nog meer groen in de tuinen van Zeistenaren. Kleine dingen die mensen zelf kunnen doen, maken een groot verschil.”

Ben jij actief op het gebied van duurzaamheid in Zeist of wil je dat worden? En wil je op 23 maart van 18.00 tot 22.00 uur meepraten? Meld je dan aan via:
info@samenduurzaamzeist.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie