Rachida Ennahachi ziet af van haar raadszetel.
Rachida Ennahachi ziet af van haar raadszetel. MARIET SPIERINGS

Ennahachi ondanks voorkeurstemmen uit raad Zeist

22 maart 2022 om 21:12 Overig

ZEIST GroenLinks-politica Rachida Ennahachi keert ondanks 290 voorkeurstemmen niet terug als raadslid. Dat is niet te combineren met haar privéleven en haar baan, gaf ze als reden waarom ze helemaal onderaan op de kandidatenlijst staat.

Zelf zegt ze het zo: ‘’Vier jaar geleden ben ik met voorkeursstemmen in de raad gekozen. Dat was een enorme eer. Het raadswerk was erg nuttig en leerzaam, maar vanwege persoonlijke omstandigheden soms ook erg zwaar! 

Vanwege deze persoonlijke omstandigheden heb ik mij bewust op de eervolle laatste plaats als lijstduwer van GroenLinks laten kiezen, en heb ik ook geen campagne voor mezelf gevoerd. Dat ik opnieuw voldoende voorkeursstemmen heb gekregen is wederom een grote eer! Ik vind het mooi dat ik GroenLinks op deze manier alsnog aan stemmen heb kunnen helpen. Maar ik heb bewust voor een onverkiesbare plaats gekozen en zal deze zetel daarom niet innemen. Ik geef graag de ander de gelegenheid die wel zitting wil nemen in de raad. Dat neemt niet weg dat ik de kiezers hartelijk wil bedanken voor het vertrouwen in mij en in GroenLinks!’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie