Afbeelding

Jordan speelt ‘Lang en gelukkig’

28 maart 2022 om 16:24 Overig Deel je nieuws

Voor het eerst sinds de invoering van het nieuwe schoolvak drama in de onderbouw brengt het Jordan-MLU een eigen theaterproductie op de planken. Maandenlang hebben leerlingen gewerkt aan de voorbereiding van de muziektheatervoorstelling ‘Lang en gelukkig’, die op 14 en 15 april as. opgevoerd zal worden. 

“Al enige maanden zijn we met tussenpozen, corona, en veel plezier aan het werk aan de allereerste schoolbrede schoolvoorstelling van het Jordan”, zegt Sacha Janatti, docent drama en de regisseur van het stuk. “ ‘Lang en gelukkig’ werd enige jaren geleden gespeeld door het RO theater (nu theater Rotterdam). We mochten de tekst, geschreven door Don Duyns, lenen voor de productie.”

In de voorstelling lopen allerlei sprookjes door elkaar heen. Het is een voorstelling vol humor die de vooroordelen die wij hebben aan de kaak stelt. Leerlingen uit alle jaarlagen werken mee vanuit alle disciplines: acteren, zang, muziek, decorbouw, grime en kostuums. Ondanks de tijd van coronabeperkingen is het toch gelukt om een voorstelling in te studeren. Het resultaat is te zien op donderdag 14 en vrijdag 15 april in de Staula van het Jordan-MLU.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie