Afbeelding

Albéniz Trio voorjaarsconcert.

3 april 2022 om 14:32 Overig Deel je nieuws

VOORJAARSCONCERT

Op 20 april treedt het Albéniz Trio op in de Maartenskerk  Kerkplein in DOORN. Zij spelen werk van Johannes Brahms, Joaquin Turina (ipv Bernstein) en Maurice Ravel. Zij doen dat op hun eigenzinnige, unieke, muzikale wijze. Javier Rameix speelt piano, Luis Maria Suarez viool en Paula Brizuela cello. Met veel enthousiasme, passie, inleving en een fabelachtige techniek speelt het Albéniz Trio muziek uit verschillende stijlperioden. Zij spelen een breed repertoire met composities uit de klassieke, romantische en hedendaagse periode Het bijwonen van een concert van dit Trio is een geweldige muzikale belevenis! Wij hopen u na afloop te ontmoeten tijdens de meet and greet! Mede namens Javier, Paula en Luis tot woensdag de 20e april in de Maartenskerk. Aanvang 20.00 uur. Zie:  www.cultureconnectionscompany.nl

 

ALBÉNIZ TRIO

Oorspronkelijk  opgericht  in  2016  als     een  pianokwintet, ontmoetten de leden van het Albéniz Trio elkaar aan de Escuela Superior de Música Reina Sofía in Madrid, waar zij kamermuziek speelden onder begeleiding van de professoren Günter Pichler, Heime Müller en Marta Gulyás. Gedurende de vier jaar dat zij in Madrid studeerden, werkten de leden van het trio intensief aan het kamermuziekrepertoire met piano: als pianotrio, pianokwartet en pianokwintet.Zijkregenregelmatig coaching van Menahem Pressler, Dirk Mommertz en Cuarteto Casals.

In 2017 ontving het Albéniz ensemble de “Chamber Music Award” uit handen van oud-koningin Sofía van Spanje. Vanaf  2018 ging het ensemble verder in de huidige vorm, als pianotrio, met  Javier Rameix (piano), Luis Maria Suárez Felipe (viool) en Paula Brizuela Carballo (cello). In  september van  2020 ontving  het  trio de Jeunesses  Musicales  Prijs op de 65e Jeunesses Musicales International Chamber Music Campus in Weikersheim, Duitsland. Op  4 juni 2021 won het trio de eerste prijs tijdens de Antón García Abril International Music Competition in Granada, Spanje. www.albeniztrio.com : Programma:

Johannes Brahms (1833-1897) Piano Trio no.3 op. 101 in c minor

Joaquin Turina ( 1882-1949) Piano Trio no 2 op.76 in b minor

Maurice Ravel ( 1875-1937) Piano Trio in a minor

 

Foto Kirill Bashkirov

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie