Galeriehouder Gerrit van Groningen wil graag een breed publiek aanspreken.
Galeriehouder Gerrit van Groningen wil graag een breed publiek aanspreken. Stan Bos

Nieuw: Kunst bij Gerrit

Overig

ZEIST Aan de Dwarsweg te Zeist is sinds kort een nieuwe kunstgalerie gevestigd. Zodra je er binnenstapt valt de industriële uitstraling direct op. Deze doet niet onder voor de allure die we kennen van kunstenaars-Mekka de NDSM-werf in Amsterdam. 

De veelzijdigheid aan werk, een agglomeratie van kunstenaars geeft daarmee een goede afspiegeling van wat we kennen uit de Nederlandse kunstwereld. Gerrit van Groningen, de galeriehouder, wil kunstenaars graag een podium geven en een breed publiek aanspreken, daar ligt zijn drijfveer. 

,,Kunst an sich is een ruim begrip, daarom heb ik hier van alles wat. Het moet toegankelijk zijn voor iedereen en meerdere mensen prikkelen. Niet alleen kenners met een goed gevulde beurs. Naast bekende namen hangen hier ook nieuwkomers. Ik heb zelfs een muur voor Kinderkunst!”

Het is een hele dynamische wereld

Vol enthousiasme loopt Gerrit langs de muren en vertelt over de werken. ,,Het moet mij aanspreken. Ik heb geen voorkeur voor een stroming en ben een relatieve nieuwkomer in de kunst. Er komen hier geregeld kunstenaars binnen om hun werk te delen. Dat alleen al vind ik fascinerend. Er zit gevoel in, emotie, de werken zijn persoonlijk. Het is een hele dynamische wereld.”
Gerrit koestert een diepe passie voor het menselijke aspect in relatie tot kunst. Zo loop je tegen de beeltenis van Johan Cruyff aan of Max Verstappen; relatief jonge kunst, mixed media. Doe een stap naar rechts en je staat voor een Anton Heyboer met daarnaast een Astrid Engels. Het contrast is groot en juist daarom interessant. De ruimte en het aanbod werkt verfrissend, want waar jij je oog ook op richt, je zult geheid iets nieuws ontdekken. Je kunt gerust je kind meenemen of je buurvrouw. Gerrit staat voor je klaar met een kopje koffie om je mee te nemen langs de kunstwerken.

VERRASSEN

,,Ik vind het leuk om mensen te verrassen. Er hangt hier werk van 100 euro maar ook van 10.000 euro gewoon naast elkaar. Mensen hebben vaak de overtuiging dat kunst niet iets voor hun is, ik laat ze zien dat dat anders is.” Gerrit is er dan ook vooral om je de kunst te laten ervaren. ,,Ik laat graag de werken voor zichzelf spreken. Misschien ontdek je hier wel een nieuw werk voor aan je muur thuis of op je kantoor.” Gerrit wordt in de galerie bijgestaan door kunstvlogger Florentine.
[PROGRAMMA OPENING] De opening van Kunst bij Gerrit vindt plaats aan de Dwarsweg 11a op maandag 18 april, tweede paasdag opent de galerie haar deuren om 12.00 uur. Om 14.00 uur volgt de officiële opening door een mystery guest. Rond 15.00 uur kunnen de aanwezige kinderen op zoek gaan naar paaseieren, verstopt in de galerie. Om 16.00 uur wordt er een schilderij geveild. De opbrengst gaat naar Stichting KiKa. Tijdens de opening zijn er verschillende kunstenaars aanwezig en wordt er een wijnproeverij georganiseerd door Wijnknaller. Muziek wordt verzorgd door de act Frau Pau. Valet Parking wordt geregeld middels vervoer via golfkart naar de galerie.
Kunst bij Gerrit is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Het is mogelijk om buiten openingstijden op afspraak een bezichtiging te plannen. De galerie is te volgen via Facebook en Instagram.

advertentie
Afbeelding
Ruim driehonderd jeugdige atleten in Zeist 2 uur geleden
Afbeelding
UITZeist! blikt vooruit op culturele zomer in Zeist 4 uur geleden
Afbeelding
Gedicht voor nieuwe Geiserhof in Zeist 16 uur geleden
Afbeelding
Schoolplein VSO Meerklank feestelijk geopend 19 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Zeist plaatst 150ste laadpaal 21 uur geleden
Afbeelding
Karin van Minnen uit Zeist bouwt mee aan exoskelet 22 uur geleden
Afbeelding
Steynlaan Zeist transformeert: appartementen en studio’s van maximale hoogte gisteren