De eerste accommodatie van Saestum, toen de club in 1979 het terrein aan de Noordweg ging bespelen. Inmiddels zijn er al de nodige verbouwingen geweest.
De eerste accommodatie van Saestum, toen de club in 1979 het terrein aan de Noordweg ging bespelen. Inmiddels zijn er al de nodige verbouwingen geweest. Saestum

Saestum kan gaan bouwen

21 apr, 17:00 Overig

ZEIST De gemeente Zeist heeft zich garant gesteld voor een lening van 600.000 euro die Saestum aangaat voor de verbouw en nieuwbouw van het clubhuis. De plannen van de voetbalvereniging aan de Noordweg kosten in totaal 1,2 miljoen euro. De helft komt binnen uit subsidies en eigen bijdrage van de vereniging, de andere helft wordt geleend en daarvoor staat de gemeente dus nu garant.

Saestum heeft de afgelopen jaren zo min mogelijk kosten gemaakt aan het onroerend goed omdat er lang sprake was van een verhuizing en de mogelijke vorming van een nieuwe club. Dat was een onderdeel van het masterplan buitensport. Nu duidelijk is dat de club blijft bestaan op de huidige locatie, is het hard nodig om de bestaande faciliteiten aan te pakken. Volledige nieuwbouw bleek te ambitieus, gedeeltelijke renovatie en nieuwbouw zijn wel haalbaar. De club hoopt in 2023 klaar te zijn met de uitvoering van de plannen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
En weg zijn de borden... 6 uur geleden
Afbeelding
‘Plogging’: ruim zwerfafval Vuelta-parcours op 8 uur geleden
Afbeelding
Zondagmiddag in Slottuintheater: popconcert voor kinderen 14 uur geleden
Afbeelding
Saestum Skills Clinic voor kinderen 15 uur geleden
Afbeelding
Masterclasses voor strijkkwartetten 17 uur geleden
Afbeelding
Open tuin met zilverwerk uit Zeist 11 aug, 16:13
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta op 19 en 20 augustus 11 aug, 14:55