Han Willems, mede-oprichter van de ASZ, overhandigt het eerste boekje aan Albert van Kuik.
Han Willems, mede-oprichter van de ASZ, overhandigt het eerste boekje aan Albert van Kuik. WWW.MANSCHOTGRAFIMEDIA.NLFred Manschot Zeist

Seniorenvereniging Zeist vult boek vol met herinneringen

2 mei 2022 om 16:04 Overig

ZEIST Albert van Kuijk heeft al een koninklijke onderscheiding en een collectie speldjes voor zijn verdiensten bij veel organisaties. Daarom besloot de Algemene Seniorenvereniging Zeist hun oprichter bij zijn afscheid op een andere manier te verrassen: met een uniek boek over zijn bezigheden sinds de jaren ‘70 van de vorige eeuw. 

FRED MANSCHOT De bekende Zeister fotograaf en grafisch ontwerper Fred Manschot naam de productie voor zijn rekening. Leuk detail: voor de oprichting van de ASZ bouwde Manschot in de vrije week tussen kerst en oud en nieuw 2012 de website voor de vereniging in oprichting, hij ontwierp de huisstijl en de eerste foldertjes.

TORENLAAN THEATER Van Kuijk kreeg het unieke boek overhandigd tijdens een bijeenkomst op 30 april in een tot de nok toe gevuld Torenlaan Theater.

In vijftien hoofdstukken passeren leven en werken van Van Kuijk de revue in het boek dat in eerste instantie dertig pagina’s zou tellen. Het zijn er vijftig; de afscheidsbijeenkomst is een paar keer uitgesteld. Er kwamen telkens nieuwe verhalen los over de actieve Zeistenaar.

Aan bod komen onder meer de periode dat Van Kuijk voorzitter was van de ouderraad van een scholenkoepel. Zijn tijd als voorzitter van de toneelvereniging, het penningmeesterschap van de plaatselijke afdeling van de PvdA. Hij richtte de FAP op, de Federatie Amateur Podiumverenigingen en was de motor binnen het organiserend comité voor de Dag der Kunsten, voorzitter van Gilde Zeist, lid van de Raad van Toezicht van de Zeister Muziekschool en bestuurslid van de ANBO. Het laatste hoofdstuk is gewijd aan zijn tijd als voorzitter van de ASZ, de club waaraan hij verbonden blijft als redacteur van het blad.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie