Han Willems, mede-oprichter van de ASZ, overhandigt het eerste boekje aan Albert van Kuik.
Han Willems, mede-oprichter van de ASZ, overhandigt het eerste boekje aan Albert van Kuik. WWW.MANSCHOTGRAFIMEDIA.NLFred Manschot Zeist

Seniorenvereniging Zeist vult boek vol met herinneringen

Overig

ZEIST Albert van Kuijk heeft al een koninklijke onderscheiding en een collectie speldjes voor zijn verdiensten bij veel organisaties. Daarom besloot de Algemene Seniorenvereniging Zeist hun oprichter bij zijn afscheid op een andere manier te verrassen: met een uniek boek over zijn bezigheden sinds de jaren ‘70 van de vorige eeuw. 

FRED MANSCHOT De bekende Zeister fotograaf en grafisch ontwerper Fred Manschot naam de productie voor zijn rekening. Leuk detail: voor de oprichting van de ASZ bouwde Manschot in de vrije week tussen kerst en oud en nieuw 2012 de website voor de vereniging in oprichting, hij ontwierp de huisstijl en de eerste foldertjes.

TORENLAAN THEATER Van Kuijk kreeg het unieke boek overhandigd tijdens een bijeenkomst op 30 april in een tot de nok toe gevuld Torenlaan Theater.

In vijftien hoofdstukken passeren leven en werken van Van Kuijk de revue in het boek dat in eerste instantie dertig pagina’s zou tellen. Het zijn er vijftig; de afscheidsbijeenkomst is een paar keer uitgesteld. Er kwamen telkens nieuwe verhalen los over de actieve Zeistenaar.

Aan bod komen onder meer de periode dat Van Kuijk voorzitter was van de ouderraad van een scholenkoepel. Zijn tijd als voorzitter van de toneelvereniging, het penningmeesterschap van de plaatselijke afdeling van de PvdA. Hij richtte de FAP op, de Federatie Amateur Podiumverenigingen en was de motor binnen het organiserend comité voor de Dag der Kunsten, voorzitter van Gilde Zeist, lid van de Raad van Toezicht van de Zeister Muziekschool en bestuurslid van de ANBO. Het laatste hoofdstuk is gewijd aan zijn tijd als voorzitter van de ASZ, de club waaraan hij verbonden blijft als redacteur van het blad.

advertentie
Afbeelding
Ruim driehonderd jeugdige atleten in Zeist 2 uur geleden
Afbeelding
UITZeist! blikt vooruit op culturele zomer in Zeist 4 uur geleden
Afbeelding
Gedicht voor nieuwe Geiserhof in Zeist 16 uur geleden
Afbeelding
Schoolplein VSO Meerklank feestelijk geopend 19 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Zeist plaatst 150ste laadpaal 21 uur geleden
Afbeelding
Karin van Minnen uit Zeist bouwt mee aan exoskelet 22 uur geleden
Afbeelding
Steynlaan Zeist transformeert: appartementen en studio’s van maximale hoogte gisteren