De pinner op de Meester de Klerkstraat in Zeist
De pinner op de Meester de Klerkstraat in Zeist Eigen foto

Nep bankmedewerker licht echtpaar uit Zeist op voor ruim 3000 euro

10 juni 2022 om 07:16 Overig

ZEIST Met een slinkse babbeltruc worden op 1 april de bankpassen en pincodes van een ouder echtpaar uit Zeist gestolen. Als een van de slachtoffers contact zoekt met de bank, blijkt er al ruim 3000 euro te zijn opgenomen bij twee geldautomaten. Zowel het de babbeltruc als het pinnen vonden plaats in Zeist. De politie hoopt dat u de verdachte mogelijk herkent en deze zaak zo kan worden opgelost.

WEESHUISLAAN Op vrijdag 1 april krijgt een oudere bewoner van een woning aan de Weeshuislaan in Zeist een telefoontje van een zogenaamde bankmedewerker. Die medewerker meldt dat er verdachte afschrijvingen geweest zijn op de rekening en dat hij hem wil helpen. 

PINCODE EN PASSEN De ‘bankmedewerker’ geeft aan dat er een collega onderweg is om de bankpassen op te halen. Kort daarna wordt er al aangebeld door een jonge man. Deze man neemt de bankpassen in en vraagt de pincode van de passen. Dit gebeurt allemaal terwijl de bewoner nog steeds aan de lijn is met de zogenaamde bank. Nadat de man aan de deur is vertrokken, neemt de vrouw van de bewoner de telefoon over. Het mannelijke slachtoffer belt dan de bank, omdat hij het niet vertrouwt. Er blijken dan direct al grote bedragen te zijn opgenomen in de omgeving.

MEESTER DE KLERKSTRAAT EN STEYNLAAN Er blijkt voor meer dan 3000 euro te zijn gepind bij geldautomaten aan de Meester de Klerkstraat en de Steynlaan in Zeist. De verdachte die de grote geldbedragen pint, komt qua signalement geheel overeen met degene die zogenaamd namens de bank de bankpassen en pincodes van de slachtoffers op kwam halen.

SIGNALEMENT Wie herkent deze pinnende verdachte?

Signalement

Man18 tot 25 jaar oud

Licht getinte huid

Zwart, kort opgeschoren haar

Ongeveer 1.80 m lang

Cremekleurige trui

Licht blauwe spijkerbroek

Zwarte schoenen

Herkent u deze man? Laat het weten aan de politie!

De pinner op de Meester de Klerkstraat. Herkent u deze man?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie