Er komen woningen in en rond in de voormalige jeugdgevangenis.
Er komen woningen in en rond in de voormalige jeugdgevangenis. Agnes Corbeij

Plan voor woningen Eikenstein in Zeist ter inzage

15 juni 2022 om 12:00 Overig

ZEIST Het college van burgemeester en wethouders legt het ontwerpbestemmingsplan Eikenstein van donderdag 16 juni tot en met woensdag 27 juli ter inzage. Dit ontwerpbestemmingsplan maakt woningbouw in de voormalige jeugdgevangenis en op het terrein dat behoorde bij de gevangenis mogelijk. 


Het plan bestaat uit ruim tweehonderd woningen voor verschillende doelgroepen (84 sociale huur, 33 middelhuur en 86 woningen vrije sector koop) aan de Utrechtseweg in Zeist, vlak bij de kruising met de Dreef. De woningen komen rondom een groen park dat dienst zal gaan doen als centrale ontmoetingsruimte. Een gemeenschappelijke tuinkamer in de voormalige jeugdgevangenis, een kas of buurtschuur, speelvoorzieningen en een bloemen- of kruidentuin moeten stimuleren dat toekomstige bewoner’samen kunnen bouwen aan een mooie en levendige buurt’. In de voormalige jeugdgevangenis komen ruim tachtig appartementen voor sociale huur (van woningbouwvereniging RK Zeist), waarvan een deel voor mensen met een lichte zorgvraag die zelfstandig wonen.

De bestaande bomen en het groen langs de Utrechtseweg en de randen van de plek blijven behouden en zullen worden versterkt door nieuwe inheemse planten. Bij de inrichting van de buitenruimte is aandacht voor biodiversiteit, waterberging en ecologische verbindingen. De nieuwbouwwoningen worden minimaal energieneutraal en voor de bewoners komt er een divers aanbod van elektrische deelauto’s en fietsen.

Alle informatie staat op www.ruimtelijkeplannen.nl en via www.zeist.nl\bestemmingsplannen. Van 16 juni tot en met 27 juli kan iedereen een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeente Zeist. U kunt daarvoor direct naar www.zeist.nl/zienswijze gaan.

Woensdag 29 juni is er van 16.00 tot 19.00 uur een inloopbijeenkomst in het gebouw Eikenstein aan de Utrechtseweg 37 in Zeist. U kunt dan vragen stellen over de plannen en ook de plannen inzien. Naar verwachting stelt de gemeenteraad in het najaar het bestemmingsplan Eikenstein definitief vast. Kijk voor meer informatie over het woningbouwplan op www.eikensteinzeist.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie