Het huidige gebouw van de Landelijke Eenheid aan de Hoofdstraat in Driebergen.
Het huidige gebouw van de Landelijke Eenheid aan de Hoofdstraat in Driebergen. Google Maps

Nieuwbouwplan Landelijke Eenheid politie afgewezen

9 december 2022 om 12:17 Overig

DRIEBERGEN Het nieuwbouwplan van de Landelijke Eenheid op sportpark De Woerd stuit op onoverkomelijke bezwaren van de gemeente Utrechtse Heuvelrug en de provincie. Het Heuvelrugcollege heeft het principeverzoek van de politie daarom afgewezen. In een toelichting woensdagochtend betitelde wethouder Gerrit Boonzaaijer (SGP) het huidige voorstel als kansloos. De gemeenteraad van Utrechtse Heuvelrug moet nog wel akkoord gaan met de afwijzing, maar dat lijkt een formaliteit.

door Michiel Schaaij

Omdat de huidige kantoren van de Landelijke Eenheid aan de Driebergse Hoofdstraat niet meer aan de eisen van de tijd voldoen, legde de politie afgelopen voorjaar een verhuisplan voor aan de gemeente. Het idee was om een nieuwbouwcomplex op het huidige sportpark te vestigen. Daar zouden verschillende diensten gehuisvest kunnen worden, die nu nog zijn verspreid over verschillende locaties.

NIET AANVAARDBAAR Volgens wethouder Boonzaaijer heeft het college het principeverzoek van de politie op verschillende punten beoordeeld. De belangen van de huidige gebruikers van De Woerd speelden daarbij een grote rol. Uit onderzoek en uit gesprekken bleek dat er geen alternatieve locatie voorhanden is, waar alle verenigingen samen terecht kunnen. Boonzaaijer zegt de opsplitsing van het sportpark niet aanvaardbaar te vinden. 

VERKEER De Landelijke Eenheid wil zo’n 700 medewerkers die nu elders werken, naar de nieuwbouw in Driebergen halen. Volgens wethouder Boonzaaijer valt dat verkeerstechnisch niet in te passen. Tenslotte past het nieuwbouwplan van de Landelijke Eenheid niet in het provinciale beleid. Die legt beperkingen op aan de bouw van kantoren, tenzij de initiatiefnemer elders in de provincie vierkante meters kantoorruimte inlevert. 

Of het verhuisplan van de Landelijke Eenheid naar De Woerd nu definitief van tafel is, is volgens de wethouder nog niet gezegd. ,,De politie kan bijvoorbeeld gaan nadenken over een kleinere uitbreiding of een andere manier van bouwen”, zegt hij. ,,Wij zetten een punt, maar de politie zou daar een komma van kunnen maken.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie