Jong en oud aan de slag in Park Nijenheim
Jong en oud aan de slag in Park Nijenheim eigen foto

Bewoners Nijenheim Zeist planten 9000 bloembollen

17 december 2022 om 07:48 Overig

ZEIST Bewoners van de wijk Nijenheim een kleine 9000 bloembollen geplant in park Nijenheim. Dit prachtige parkje met grote statige bomen en serpentinevijver ligt verscholen in het wijkje. Een groep omwonenden is met regelmaat te vinden in het parkje en voert in samenspraak met gemeente en waterschap klein onderhoud uit aan vijver en park. Deze groep heeft het initiatief genomen om de bollen te gaan planten en de buurt uitgenodigd om mee te poten.


Er is gekozen voor zogenaamde stinzenbollen. Dit zijn vroegbloeiende bloemknollen en -bollen, zoals krokus, sneeuwklokje, bosanemoon en boshyacint. Doordat zij vroeg bloeien zijn zij belangrijk voor de wilde bijen. Stinzenbeplanting werd van oudsher al veel geplant op de vele landgoederen en buitenplaatsen in de omgeving. Het huidige park Nijenheim is een restant van buitenplaats Nijenheim en rond 1850 aangelegd. Het planten van de bloembollen vormt zo een knipoog naar de historie van deze plek.
De koude neuzen en vingers konden heerlijk worden opgewarmd aan door buren verzorgde koffie en thee, zelfgebakken koek, broodjes en erwtensoep. Na een geslaagde plantactie is het nu wachten op het voorjaar!

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie