Wim van der Ende
Wim van der Ende Foto gekregen van Wim van der Ende

Groene Lezing: Wandel mee door de meest bijzondere landschappen van het Pieterpad

11 oktober 2023 om 12:00 Overig Deel je nieuws

Op donderdag 26 oktober geeft Wim van der Ende, schrijver en fotograaf van de Pieterpad gidsen, een lezing bij Bibliotheek Zeist. Het Pieterpad, wie kent het niet? Tijdens de lezing maakt u kennis met de meest bijzondere landschappen langs het Pieterpad. Een aantal van deze natuurgebieden langs het pad is een Natura 2000-gebied. In Natura 2000-gebieden worden plant- en diersoorten die in Europa bedreigd zijn en hun natuurlijke leefomgeving beschermd om de biodiversiteit te behouden. In deze lezing maakt u kennis met elk Natura 2000 gebied langs het Pieterpad.  

Wim van der Ende, geograaf en fotograaf, is al vanaf 1980 betrokken bij het meest bekende Lange Afstand Wandelpad. Hij is medeauteur van het Pieterpad en al meer dan 35 jaar schrijver én fotograaf van de Pieterpad gidsen. Wim is in Zeist ook bekend als verteller van verhalen en hij treedt regelmatig op in de Vertelcafé ’s in het Torenlaantheater.

Groene lezing

Dit is de derde lezing in een reeks van vier die KunstenHuis Idea in 2023 organiseert samen met de lokale natuur- en milieuorganisaties Stichting Milieuzorg Zeist, KNNV, IVN, De Boswerf, de Algemene Seniorenvereniging Zeist (ASZ) en de Volksuniversiteit Zeist.

De lezing vindt plaats op donderdag 26 oktober bij Bibliotheek Zeist, Markt 1, Zeist, aanvang 19.30 uur. Zaal open om 19.00 uur.

Kosten: € 8,50 / € 6,00 voor leden samenwerkende natuur- en milieuorganisaties, leden ASZ en leden van de Bibliotheek van KunstenHuis Idea.

Kaartverkoop: via de website https://kunstenhuisidea.nl, bij de bibliotheken van KunstenHuis Idea en bij de entree van de zaal (indien voorradig). Betalen in de bibliotheek en bij de entree van de zaal kan uitsluitend per pin.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie