End Polio tulpenbollen worden geplant
End Polio tulpenbollen worden geplant M. ten Brink

End Polio Now actie

23 oktober 2023 om 16:23 Overig Deel je nieuws

In 1979 is er gestart met het bestrijden van het Polio virus door Rotary Clubs in de Filippijnen. Rotary International heeft de bestrijding van Polio overgenomen in 1985. In 1988 heeft de WHO (World Health Organisation) het overgenomen. Inmiddels zijn twee van de drie typen polio uitgeroeid. In 2022 werden er alleen in Afghanistan en Pakistan nog 30 gevallen van Polio gesignaleerd.

Om geld te genereren voor het bestrijden van deze uitbraken organiseren veel Rotary clubs speciale fundraisingsactiviteiten. In Nederland doen wij dat in Zeist met de verkoop van End Polio Now tulpenbollen. Leden van de Rotary Club Op Seyst hebben in overleg met de gemeente op het talud bij het busstation in Zeist 2500 tulpenbollen in de grond gezet in letters van END POLIO NOW. 

Op dinsdag 24 oktober 2023 is het End Polio Now dag.

De bollen zijn inmiddels door de gemeente bedekt met zwarte aarde. Rond februari 2024 zullen (afhankelijk van het weer) de eerste rode kopjes boven de grond komen en wekenlang prachtig bloeien. En wordt hiermee extra aandacht gegeven aan de actie End Polio Now.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie