Afbeelding
Foto Freepik

Veiligheidskleding als essentieel onderdeel van je klusuitrusting voor je bedrijf in Zeist; dit is wat je moet weten

1 februari 2024 om 11:03 Partnercontent

Ben jij ondernemer van een klusbedrijf in Zeist? Dan weet je maar al te goed hoeveel veiligheidszaken je goed moet regelen. Daartoe behoort vanzelfsprekend ook een klusuitrusting, zoals werkkleding. Veiligheidskleding is essentieel, aangezien het de persoon die het draagt veilig houdt. Het risico op ongelukken is kleiner en het voorkomt verwondingen, mocht er onverhoopt tóch iets gebeuren. Wij vertellen je alles over veiligheidskleding als essentieel onderdeel van je klusuitrusting.

Waarom het dragen van een geschikte werkjas belangrijk is voor veilig klussen en verbouwen?

Het dragen van een geschikte werkjas zou bovenaan je lijst moeten staan. Het is ontzettend belangrijk om veilig te klussen en te verbouwen. De grootste reden voor het dragen van de juiste werkkleding is dat het je beschermt tegen mogelijke gevaren die je op de werkvloer vindt, zoals voorwerpen die scherp zijn of chemische stoffen waarmee je in contact kan komen. Tevens bestaan er werkjassen die je zichtbaarder maken, bijvoorbeeld voor het verkeer. Merken als Strauss hebben daarom speciale jassen ontworpen die dit soort risico’s minimaliseren. Een beschermende ervaring met de juiste werkjas maakt dan ook het verschil tussen een veilige en onveilige werkvloer!

Hoe je ervoor zorgt dat je werkjas comfortabel blijft, zelfs tijdens langdurige klusprojecten

Zeist kent momenteel talloze langdurige klusprojecten, mede door het grote aantal subsidies die momenteel door de gemeente worden uitgedeeld. Voor dit soort langdurige projecten is het zaak om ervoor te zorgen dat een werkjas comfortabel blijft, en er zijn meerdere manieren om dit voor elkaar te krijgen. Alles begint met het uitzoeken van het juiste materiaal en pasvorm. Zorg ervoor dat de jas van een materiaal is gemaakt waar je geen allergische reactie van krijgt. Kijk ook naar een ruimere pasvorm zodat de jas niet te strak zit. Tot slot dien je voor een kwaliteitsjas te kiezen, want hoogwaardige werkjassen blijven het langst comfortabel door het vakmanschap van de producent.

Welke eigenschappen maken een werkjas ideaal voor bescherming tijdens verschillende klusactiviteiten?

Een goede werkjas is stevig en duurzaam, en heeft versterkte naden waar je op kunt vertrouwen. Maar dat is niet alles – ademend vermogen is ook een must, want je wilt niet dat je halverwege de klus drijfnat van het zweet bent. Verder zijn zakken ook van levensbelang. Zo heb je genoeg plekken om je gereedschap en spullen veilig te houden zodat je alles binnen handbereik hebt. Reflecterende elementen zijn een andere must-have want zo zien machinisten bijvoorbeeld waar je bent op een bouwplaats.

Aan deze specifieke veiligheidsnormen moet een goede werkjas voldoen

De Europese normering, zoals de EN ISO 20471 voor hoge zichtbaarheid, is een duidelijk herkenbare standaard. Zo moet een werkjas voldoen aan de EN 343-standaard voor bescherming tegen regen en de EN ISO 11612 voor bescherming tegen hitte en vlammen. Door te investeren in jassen die aan deze normen voldoen, zorg je niet alleen voor veiligheid, maar toon je ook aan je medewerkers dat je hun welzijn serieus neemt!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie