Afbeelding
Foto: Unsplash

Examens achter de rug? Geef een speciaal cadeau!

6 februari 2024 om 11:32 Partnercontent

De examens staan weer voor de deur en dit betekent dat ook de scholen in Zeist zich weer klaarmaken voor deze stressvolle periode. Kluizen liggen vol met waardevolle examens die de toekomst van de leerlingen zullen bepalen. Voor veel leerlingen betekent de examentijd een periode van hard blokken en weinig sociale activiteiten. 

De meeste leerlingen halen opgelucht adem wanneer deze belangrijke toetsen weer achter de rug liggen en vieren dit groots. En omdat Zeist de afgelopen jaren een slagingspercentage van minimaal 90 procent behaalde, zullen de meeste leerlingen zeker doorgaan naar de volgende educatieve instelling of op zoek gaan naar een baan. 

Gaat je kind, neefje, buurmeisje of iemand anders in je omgeving examen doen? Verras diegene dan zeker met een cadeau naar de examens. Dit zal de feeststemming alleen maar groter maken. Benieuwd naar wat je kunt geven? In deze post geven we je een aantal handige cadeautips.

Geef een luxe horloge: een cadeau om nooit meer te vergeten
Een luxe horloge is misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je een cadeautje gaat uitzoeken, maar toch is dit een geweldig idee. Een horloge heeft namelijk vele voordelen. Zo kan het luxe horloge de drager helpen met het vinden van een baan. Dit komt doordat een horloge geloofwaardigheid, zelfvertrouwen en zakelijk inzicht uitstraalt, en dus goed van pas komt tijdens een sollicitatiegesprek.

Daarnaast kan een horloge een waardevol erfstuk worden. Horloges worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Laat het horloge graveren met een persoonlijke boodschap voor een nog specialer cadeau. Als je op zoek bent naar een goed horloge, maar niet al te veel wilt uitgeven, kijk dan eens naar een horloge van Seiko, Omega of Tissot.

Als laatste is een luxe horloge een solide investering, die de drager verder kan helpen in het leven. Luxe horloges, die gemaakt zijn van edelmetalen of ingelegd zijn met waardevolle edelstenen, verliezen namelijk nauwelijks hun waarde. Het kan zelfs zo zijn dat een horloge in waarde stijgt over de jaren, vanwege de oplopende goud- en zilverprijzen en de waarde die het verhaal achter een vintage en waardevol horloge met zich meebrengt. 

En tussenjaar: het ideale cadeau voor de reislustige geslaagde
Steeds meer leerlingen nemen een tussenjaar, in plaats van gelijk door te stromen naar de volgende opleiding. Nu de basisbeurs waarschijnlijk weer in werking gesteld wordt, nemen meer leerlingen dan ooit een vrij jaar. Een tussenjaar is een goede kans om weer even helemaal tot rust te komen na een roerige periode. Ook grijpen veel ex-leerlingen deze kans aan om vrijwilligerswerk te doen of de wereld rond te trekken, voordat ze weer aan de studie gaan.

Het cadeau doen van een compleet tussenjaar is niet altijd haalbaar, maar je kunt zeker een bijdrage doen waar de reislustige leerling zeker blij van zal worden. Denk bijvoorbeeld aan het geven van een cadeaubon voor een vlucht. De meeste airlines bieden cadeaubonnen of de optie om punten voor hun spaarprogramma te kopen, waarmee de volgende vlucht betaald kan worden. 

Ook kun je denken aan het geven van producten die de reiziger goed kan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe backpack voor de rondreizende afgestudeerde, een paar nieuwe trekkingschoenen voor de wandelaar, of een klamboe voor liefhebbers van tropische oorden. Voor al deze producten zijn tevens cadeaubonnen te krijgen, bij bijvoorbeeld Bever, Decathlon of lokaal bij de ANWB-winkel in Zeist.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie