Afbeelding
Geld.nl

Autoverzekering Zeist bijna 15 procent duurder

15 maart 2024 om 11:26 Partnercontent

Inwoners van Zeist betaalden in 2023 bijna 15 procent meer voor hun autoverzekering dan in het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 betaalden inwoners van Zeist gemiddeld nog bijna 66 euro per maand voor hun autoverzekering. In 2023 liep dat op naar bijna 76 euro per maand. Op jaarbasis betaalden inwoners van Zeist ruim 115 euro meer voor hun autoverzekering.

Door de flinke stijging betalen inwoners van Zeist meer dan de gemiddelde Nederlander. Landelijk kostte een autoverzekering in 2023 ruim 74 euro per maand. Inwoners van Zeist betalen dus 2 procent meer voor hun autoverzekering.

Autoverzekering in Zeist duurder door toename criminaliteit

Dat de autoverzekering zo hard is gestegen in Zeist, komt voornamelijk doordat de criminaliteit rondom auto’s in de stad is toegenomen. Uit de data van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat de criminaliteit rondom auto’s flink is gestegen. Met name het aantal autodiefstallen en gevallen van autovandalisme is in 2023 fors gestegen. “Meer criminaliteit rondom voertuigen betekent een hoger risico voor verzekeraars. Dat rekenen ze aan je door in de vorm van een hogere premie”, zegt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen.

Autoverzekering Zeist even duur als gemiddelde Utrecht

Uit de cijfers van de vergelijkingssite blijkt verder dat inwoners van Zeist  ongeveer hetzelfde betalen als de gemiddelde Utrechter. De gemiddelde Utrechter betaalt namelijk ruim 75 euro per maand.

Tip! Wil je een goedkope autoverzekering afsluiten? Ga dan autoverzekeringen vergelijken. Je ziet direct de goedkoopste autoverzekering die het beste past bij jouw auto. Zo bespaar je gemiddeld 237 euro per jaar op je autoverzekering.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie