Afbeelding
Foto: Shutterstock

Najaar en winter vaak gebruikt voor aanpassing aan tuin

24 december 2021 om 07:32 Partnercontent

Hoveniers hebben het de afgelopen anderhalf tot twee jaar zeer druk gehad. Uit onderzoek van ING bleek dat Nederlandse huishoudens hun vakantiegeld massaal spaarden. Daarnaast namen hun uitgaven af, doordat uitjes lange tijd niet mogelijk waren en de dure vakantie naar het buitenland werd uitgesteld. Niet iedereen spaarde het vakantiegeld op. Veel mensen kozen voor een renovatie van hun keuken of bijvoorbeeld badkamer. Ook de tuin aanpakken was populair de afgelopen periode, wat de groeiende vraag naar de diensten van hoveniers verklaart. Met name het plaatsen van een overkapping en bijvoorbeeld het leggen van een nieuw terras was populair.

In het najaar en de winter hebben hoveniers meer tijd 

Waar het planten van nieuwe bomen en struiken vaak tot het voorjaar moet wachten, geldt dat niet voor de aanleg van een terras of het opbouwen van een veranda. Het zijn voorbeelden van klussen die ook in het najaar en de winter uitgevoerd kunnen worden. In die periode hebben hoveniers vaak meer tijd, waardoor het slim is om deze klussen juist nu uit te voeren. Eenvoudig is het aanpassen van de tuin vaak niet. Kies je voor een houten veranda, of wil je bijvoorbeeld een overkapping met een glazen dak? Tegenwoordig is ook de complete tuinkamer populair.

Tuin belangrijker geworden door thuiswerken

Het thuiswerken wat lange tijd verplicht was heeft ertoe geleid, dat veel mensen de waarde van een mooie tuin hebben ingezien. Het is heerlijk om bij de koffiepauze even door de tuin te lopen en te genieten van de bloeiende planten, de vlinders en andere insecten. Daarbij biedt de tuin ruimte aan kinderen om te spelen. Een andere reden die maakt dat de tuin door veel huishoudens gerenoveerd wordt, zit in het feit dat het klimaat verandert. De zomers zullen steeds hogere pieken kennen in de temperatuur. Een tuin met veel bestrating houdt deze warmte vast. Iets wat minder prettig is tijdens de warmste dagen. Je hebt nauwelijks plek om af te koelen. Door meer groen aan de tuin toe te voegen neemt de temperatuur af.

Meer tuinen met een moestuin

Niet alleen hebben veel huishoudens de tuin van een overkapping of veranda voorzien. Ook kiest men vaker voor een moestuin aan huis. Het is ontzettend leuk om samen met de kinderen verschillende soorten groenten en bijvoorbeeld enkele fruitstruiken te poten. Daarbij is de verse groente uit de tuin veel smaakvoller, dan groente die je in de supermarkt koopt. Het aanleggen van een moestuin hoeft niet ingewikkeld te zijn. Haal een aantal tegels uit je terras en vervang het zand onder de tegels voor tuinaarde. Op internet vind je talloze voorbeelden van fraai aangelegde tuinen. Ook een hovenier kan je advies geven. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie