Afbeelding
Foto Pixabay

Dit zijn de beste tips om inbrekers buiten de deur te houden

2 mei 2022 om 14:43 Partnercontent

Helaas komt woninginbraak nog steeds vaak voor. Hoe voorkom je dat er bij jou wordt ingebroken en dat inbrekers er vandoor gaan met jouw kostbare eigendommen? In dit artikel bieden we je bruikbare inspiratie om ongewenste indringers buiten de deur te houden. Zorgeloos en veilig wonen is moeiteloos geregeld met deze praktische tips.

Schaf een alarmsysteem aan

Door te zorgen voor optimale veiligheid in en om huis maak je het inbrekers zo moeilijk om bij jouw woning naar binnen te komen, dat ze het waarschijnlijk niet eens zullen proberen. Dit doe je bijvoorbeeld door het aanbrengen van een modern alarmsysteem. Door middel van een camera met bewegingssensoren zie je gemakkelijk wanneer een ongewenste indringer voor de deur staat, ook wanneer je zelf niet thuis bent. Ook zijn potentiële inbrekers snel afgeschrikt wanneer er een luid alarm afgaat en wanneer ze zichtbare camera’s zien hangen.

Kies voor sterke sloten

Een andere manier van het afschrikken van inbrekers is het zorgen voor stevige sloten op alle ramen en deuren. Dit geeft jou automatisch een veilig gevoel. Heb je verouderde sloten? Vervang deze dan door moderne cilindersloten die moeilijker open te maken zijn door inbrekers. Als finishing touch kun je een inbraakstrip langs de deur plaatsen. Op die manier zijn jouw deuren zo goed beveiligd dat een inbreker zich hier niet snel aan zal wagen.

Zorg voor een bewoonde uitstraling

Inbrekers gaan het liefst ongemerkt hun gang in het donker, zodat niemand ze betrapt.Daarom is het slim om jouw huis een bewoonde indruk te geven en altijd een lampje te laten branden. Je kunt de buitenkant van de woning extra verlichten door lampen met een bewegingssensor te plaatsen, bijvoorbeeld boven de voordeur, of in de tuin bij de schuur. De lamp gaat direct branden zodra iemand dichtbij komt, waardoor ongewenste bezoekers zich betrapt zullen voelen en het snel op een rennen zullen zetten. 

Bel bij een verdachte situatie 112

Heb je het idee dat iemand een poging doet, of heeft gedaan, om bij jouw woning naar binnen te komen? Twijfel dan niet en schakel direct de politie in. Doe dit ook wanneer je een verdachte situatie ziet, zoals iemand die plotseling in jouw tuin staat. Ook als je iets verdachts waarneemt in jouw buurt, zoals vreemde personen die rondhangen bij de woning van de buren, is het slim om dit tijdig te melden. Maak eventueel foto’s en video’s van de situatie als dat lukt, maar zorg er wel voor dat jouw eigen veiligheid altijd voorop staat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie