Afbeelding
Afbeelding van MinkS via Pixabay

Liggen er al zonnepanelen op jouw dak?

Partnercontent

De zomer staat weer voor de deur en dat betekent dat er weer onderhoud aan de woning gepleegd kan worden. Als je dit jaar graag iets aan je energierekening wilt doen, kijk dan eens of je op zonne-energie kunt overstappen. Zonnepanelen hebben in Nederland veel terrein gewonnen en dat is niet zonder reden. Je kunt met zonnepanelen namelijk heel eenvoudig een forse kostenbesparing doorvoeren. Dat is een investering die je binnen een aantal jaar al terugverdiend hebt. 

Waar moet je op letten als je zonnepanelen kopen gaat?

Een zonnepaneel kopen is een investering waar je geen spijt van kunt krijgen. Met deze panelen kun je je eigen stroom opwekken en die stroom hoef je dus niet meer in te kopen. Let er altijd op dat je zonnepanelen kopen gaat die aansluiten bij je verbruik. Het is niet verstandig om meer panelen aan te leggen dan je nodig hebt om je verbruik te dekken. Een expert zal daarom altijd kijken naar je verbruik van het afgelopen jaar en dan met een voorstel komen. 

Is jouw dak op het zuiden gericht?

Het spreekt voor zich dat zonnepanelen veel zonlicht moeten vangen. Vandaar dat zonnepanelen vaak op daken worden aangebracht die op het zuiden gericht zijn. Op die manier pakken zij de meeste zon en kunnen zij optimaal stroom maken. Heb je geen dak op het zuiden? Dan biedt een schuurtje in de tuin wellicht mogelijkheden. Ook kun je in je tuin een installatie maken waarop je de panelen aanbrengt. Er is heel veel mogelijk om het optimale rendement te behalen, dus informeer altijd even naar de opties. Hoe beter je in staat bent om veel zon te pakken, hoe meer je van je rendement mag verwachten. 

Wat te doen met je stroomoverschot?

Het komt regelmatig voor dat je panelen meer stroom opwekken dan jij op dat moment nodig hebt. In dat geval wordt de extra hoeveelheid energie aan het elektriciteitsnetwerk afgeleverd. Daar kun je een vergoeding voor krijgen. Het is daarom de moeite waard om te zien welke energieleverancier jou de hoogste vergoeding geeft voor deze stroomlevering. Doorgaans zit er een max aan de hoeveelheid stroom die je mag leveren. Je kunt de verschillende aanbieders op vergelijkingssites met elkaar vergelijken zodat je de beste deal kunt vinden. Zo kun je dit jaar nog een heel mooie besparing op jouw energierekening realiseren.  

advertentie
Afbeelding
Ruim driehonderd jeugdige atleten in Zeist 1 uur geleden
Afbeelding
UITZeist! blikt vooruit op culturele zomer in Zeist 3 uur geleden
Afbeelding
Gedicht voor nieuwe Geiserhof in Zeist 15 uur geleden
Afbeelding
Schoolplein VSO Meerklank feestelijk geopend 18 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Zeist plaatst 150ste laadpaal 20 uur geleden
Afbeelding
Karin van Minnen uit Zeist bouwt mee aan exoskelet 21 uur geleden
Afbeelding
Steynlaan Zeist transformeert: appartementen en studio’s van maximale hoogte gisteren