Afbeelding
Foto Pixabay

Wat is de impact van de Bitcoin halving op de lange termijn koers?

18 jul, 12:24 Partnercontent

De Bitcoin is in het dagelijks leven eigenlijk niet meer weg te denken. Het investeren in de Bitcoin en in andere cryptovaluta is enorm populair maar daar zit ook precies het gevaar. Mensen met weinig kennis en ervaring op de cryptomarkt beginnen ook met het kopen van de cryptomunten zonder zich echt te verdiepen in de huidige koersen. Dit is niet aan te raden dus wil je je gaan beleggen in cryptomunten? Verdiep je dan eerst in de huidige markt. 

Wanneer er wordt gekeken naar de Bitcoin komen er veel termen voorbij. De term Bitcoin en de term Bitcoin halving zijn termen die je als beginnend belegger zou moeten kennen. Wat deze termen precies inhouden en hoe deze termen de huidige koers kunnen beïnvloeden leggen wij uit in dit artikel. 

Vergoeding voor het minen van Bitcoin

Hoewel er veel verschillende soorten cryptovaluta op de markt zijn, blijft Bitcoin de meest bekende soort. Dit betekent dat de Bitcoin ook direct een van de grootste koersbepalers is binnen de cryptomarkt. Op deze koers zijn vele facetten belangrijk, zoals de oorlog in Oekraïne, mogelijke recessies en de huidige inflatie. Er zijn echter ook factoren van invloed die de koers direct bepalen. Bitcoin halving is hier een voorbeeld van. Voordat wij met deze term verder gaan is het handig om meer te weten te komen over de Bitcoin zelf. De Bitcoin is namelijk een digitale munt waarvan er maar liefst 21 miljoen in omloop zijn. Om de transacties rondom de Bitcoin in de gaten te kunnen houden zijn er ‘miners’ aangewezen. Deze miners verifiëren de transacties en zorgen ervoor dat deze in een blockchain worden geplaatst. Miners krijgen een vergoeding voor het plaatsen van de transacties in de blockchain. Deze vergoeding wordt een block reward genoemd en dat staat nu op ongeveer 6,25 btc per 10 minuten. Iedere vier jaar halveert deze vergoeding wat ook wel de Bitcoin halving wordt genoemd. 

Hoe kan Bitcoin halving de huidige koers beïnvloeden? 

De halving van de Bitcoin kan de huidige koers eenvoudig beïnvloeden. Zodra de kosten, of de rewards, niet meer betaald kunnen worden zullen er automatisch minder Bitcoins door miners worden aangeboden. Echter, wanneer de vraag naar de Bitcoin toe blijft nemen zal er schaarste ontstaan wat de prijs zal opdrijven. Achter het stijgen of dalen van een koers zit geen exacte wetenschap. Soms liggen er bepaalde gebeurtenissen aan ten grondslag, maar soms is het gewoon een speling van de markt. De vraag is ook of de Bitcoin koers altijd meestijgt met de andere koersen van cryptovaluta. Dat is namelijk niet per definitie het geval omdat veel individuele aspecten een rol spelen. 

Bitcoin halving is dus een lastig proces om te begrijpen omdat het samenhangt met veel andere aspecten op de markt. Wel is het belangrijk om dit aspect in de gaten te houden wanneer je wilt gaan beleggen in Bitcoins. Het kopen of juist verkopen van de Bitcoins kan dan namelijk een handige zet zijn. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
En weg zijn de borden... 6 uur geleden
Afbeelding
‘Plogging’: ruim zwerfafval Vuelta-parcours op 8 uur geleden
Afbeelding
Zondagmiddag in Slottuintheater: popconcert voor kinderen 14 uur geleden
Afbeelding
Saestum Skills Clinic voor kinderen 15 uur geleden
Afbeelding
Masterclasses voor strijkkwartetten 17 uur geleden
Afbeelding
Open tuin met zilverwerk uit Zeist 11 aug, 16:13
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta op 19 en 20 augustus 11 aug, 14:55