Afbeelding
Foto: Pixabay

Waarom een annuleringsverzekering wel een goed idee is

16 sep, 09:32 Partnercontent

Een aantal jaar geleden, voordat Corona een ding was, overwoog ik nooit een annuleringsverzekering. Mijn reden hiervoor was dat ik toch wel zou gaan en als er een reden was waardoor ik niet op reis zou gaan, dan was de reden groot genoeg om niet over een paar duizend euro in te hoeven zitten. Het uitbreken van het Corona-virus heeft mij aan het denken gezet en de annuleringsverzekering in perspectief gezet…

Er zijn dus ook invloeden van buitenaf die eigenlijk niks met je te maken hoeven hebben en er wel voor kunnen zorgen dat je reis niet door gaat. In dat geval zou je waarschijnlijk wel enorm teleurgesteld zijn als je je geld ook nog eens kwijt zou zijn. Daarom leg ik je in dit artikel graag uit waarom een annuleringsverzekering toch wel echt een goed idee is!

Wat is een annuleringsverzekering precies?

Een annuleringsverzekering is een aanvulling op je reisverzekering. Een annuleringsverzekering verzekert je wanneer je reis onverhoopt niet door kan gaan of vroegtijdig afgebroken moet worden. Hier moet natuurlijk wel een goede reden voor zijn, deze mag niet bekend zijn tijdens de boeking. Denk aan ziekte, een stukgelopen huwelijk, onverwachte werkloosheid, overlijden van een naaste of een virus waar we niet op voorbereid zijn en wat de hele wereld overneemt. Ook wanneer het vertrek van je vliegtuig met meer dan 8 uur is vertraagd, krijg je dankzij je annuleringsverzekering een vergoeding. 

Reis annuleren in een situatie als de Corona pandemie

Een pandemie zoals we die de afgelopen jaren hebben gezien, is erg onvoorspelbaar. Heb je wel een reis geboekt, maar zijn de regels veranderd? Dan kun je je reis annuleren en hier een voucher of geld voor terug krijgen. Tijdens een pandemie waar de hele wereld door beïnvloed wordt, zijn er overal regels opgesteld. Een voorwaarde voor het annuleren van je reis is wel dat je je aan de regels houdt. Ook is het in zo’n geval belangrijk om te kijken naar de voorwaarden van je verzekeraar omdat deze voorwaarden per verzekeraar of reisbureau nogal kunnen verschillen!

Een annuleringsverzekering afsluiten

De voorwaarden verschillen per verzekeraar. Stel, je gaat op vakantie met een vriend of vriendin. Dan sta je op een aparte polis. Als je vriend of vriendin onverhoopt moet annuleren dan kun jij dat bij sommige verzekeraars ook annuleren en bij andere verzekeraars niet. Een ander voorbeeld is het overlijden van een niet naast familielid zoals je neef/nicht of een van je vrienden. In deze situatie wordt ook niet bij elke verzekeraar een vergoeding uitgekeerd.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Amandelhof viert 60-jarig bestaan 41 minuten geleden
Afbeelding
Rectificatie: geen OZB, wel grotere lastenstijging voor huurder 8 uur geleden
Afbeelding
Kustroute Zeist houdt veiling voor Oekraïne 12 uur geleden
Afbeelding
Ontmoeting en verbinding in Week tegen Eenzaamheid in Zeist 15 uur geleden
Afbeelding
Zeister Vrijwilligersprijzen: meld jouw organisatie aan! 18 uur geleden
Afbeelding
Hans en Jack Bel aan de start: het zit in de familie 19 uur geleden
Afbeelding
Koppers van FZO speelde ooit met Daley Blind 22 uur geleden