Afbeelding
Photo by Lissete Laverde on Unsplash

Deze 5 gadgets mogen niet ontbreken in jouw keuken

· leestijd 2 minuten Partnercontent

Het is soms overheerlijk om gewoon even lekker thuis te zijn. Na een pittige werkdag, na een lange vakantie en al helemaal na een avondje feesten. Er is niets lekkerder om jezelf terug te trekken op de bank of jezelf eens even flink uit te leven in de keuken. Met name dit laatste is een ding waar iedereen eigenlijk eens in de zoveel tijd voor zou moeten kiezen. 

Wat te denken van het bakken van een lekkere taart of het ontwerpen van eigen pizza’s? Om dit alles voor elkaar te krijgen heb je natuurlijk wel de nodige gadgets nodig. Gadgets die jou het leven een stuk eenvoudiger maken. In dit artikel vertellen we daarom over 5 gadgets die absoluut niet mogen ontbreken in jouw keuken. Zo vind je hier alvast een aantal geweldige andere opties. 

1. De airfryer

Eens in de week zijn we allemaal wel eens te porren voor een lekker patatje. Het liefst natuurlijk op zondagavond met een bordje snacks voor de televisie om sport te kijken. Al moet gezegd worden dat het doordeweeks ook meer dan prima kan zijn. Nu is het eten van patat uit de normale frituurpan natuurlijk niet het meest gezond. Daarom is het aan te raden gebruik te maken van een airfryer. 

Deze airfryer wordt de laatste jaren alsmaar populairder. En dat is natuurlijk niet zonder reden. Dit is namelijk een friteuse die op hete lucht werkt, waardoor je niet te maken hebt met het ongezonde frituurvet. Dit scheelt je in ieder geval weer de nodige calorieën. 

2. Handige water afgietsels

Heb jij ook wel eens staan tobben in de keuken tijdens het afgieten van het water. Ten eerste sta je met een bijzonder hete pan in je handen, waarbij je ervoor moet zorgen dat al het water van de gekookte groenten of aardappelen uit de pan gaat. Grote kans dat dit ooit is misgegaan, waarbij jij loeiheet water over je heen kreeg. De perfecte oplossing zijn pannen, waarbij kleine gaatjes in de deksel zitten. Dit maakt het afgieten van de pasta een stuk eenvoudiger, waarbij het risico op eventuele brandwonden een stukje kleiner is. 

3. Siliconen kommetjes

Aan de gang gaan in de keuken is leuk. Er zit echter ook een keerzijde aan. En dat gaat natuurlijk over het schoonmaken van alle spullen. Nu zijn er een groot aantal huishoudens voorzien van een vaatwasmachine. Zo niet, dan ben jij waarschijnlijk de persoon die dit allemaal zelf op mag gaan lossen. Daar is natuurlijk een goed alternatief voor in de vorm van siliconen kommetjes. Deze kommetjes worden een stuk sneller en gemakkelijker schoon dan andere bakjes. Dit scheelt je hoe dan ook de nodige tijd en moeite. 

4. Een gepersonaliseerd schort

Zonder te generaliseren is dit wellicht een goede optie voor mannen die gek zijn op koken. Mannen zijn doorgaans een stuk onhandiger dan vrouwen, wat er regelmatig voor zorgt dat er geknoeid wordt. Wanneer je bijvoorbeeld saus op het aanrecht morst is dit nog niet zo’n probleem. Maar wat nu als dit op je kleren terecht komt? Het is daarom aan te raden een schort om te doen. En het leuke is dat je deze volledig zelf kunt personaliseren. Op die manier zie je er en goed uit en voorkom je ook nog eens vervelende vlekken. 

5. Ei-gondel

Een ei-gondel? Grote kan dat je daar inderdaad nog nooit van hebt gehoord. Een ei-gondel is het hulpmiddel voor het maken van een gepocheerd eitje. Het is simpelweg een kwestie van water koken, het eitje erin te doen en klaar is kees. Deze gepocheerde eitjes zijn met name verrukkelijk als we het hebben over een Eggs benedict. Een lekker broodje met avocado, bacon en een gepocheerd eitje. Grote kans dat dit jouw nieuwe weekend ontbijtje gaat worden. 

Genieten van nieuwe spullen in de keuken

Na het lezen van dit artikel heb jij als het goed is weer de nodige inspiratie opgedaan wat betreft keuken gadgets. Net als in het gewone leven belanden veel mensen in een bepaald patroon, waarbij er alleen nog maar voor dezelfde gerechten wordt gekozen. Hierdoor is de diversiteit ver te zoeken. Het is daarom absoluut geen gek idee wat andere materialen in huis te halen die ervoor kunnen zorgen dat je ook andere maaltijden kunt bereiden of taarten gaat bakken. Op deze manier geniet je nog meer van de rust die veel mensen in de keuken weten te vinden. Dan is het alleen nog zaak dat je de recepten goed volgt.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Winters genieten op de Heuvelrug 5 uur geleden
Afbeelding
Tamara Louw maakt kerstfoto’s bij Nijhof 11 uur geleden
Afbeelding
Goede Sint in Gouden Koets EXTRA FOTO’S 11 uur geleden
Afbeelding
Stembus voor NPO Radio 2 Top 2000 rijdt weer gisteren
Afbeelding
Aanmelding Nationale Vrijwilligersprijzen 2023 van start 4 dec, 20:53
Afbeelding
WensAmbulance Utrecht zoekt opslagruimte 4 dec, 18:36
Afbeelding
Samen eten tijdens de feestdagen: voor iedereen een gezellige kerst 4 dec, 13:54