Afbeelding
Foto aangeleverd

De tuin trends voor 2023

5 januari 2023 om 13:07 Partnercontent

De winter is de perfecte tijd om je tuin een opfrisser te geven en ervoor te zorgen dat alles klaar is voor het komende voorjaar. En wat zijn de belangrijkste tuintrends voor het komende jaar? Een van de belangrijkste trends van de laatste tijd is het creëren van een duurzame en milieuvriendelijke tuin. Dit betekent dat steeds meer mensen op zoek zijn naar duurzame tuinaccessoires om hun tuin op een verantwoorde manier in te richten.

Duurzame tuinaccessoires

Er zijn tal van duurzame trendy tuinaccessoires op de markt, waaronder:

Eco-vriendelijke plantenbakken: Er zijn een aantal plantenbakken op de markt die gemaakt zijn van duurzame materialen, zoals bamboe, hout of cortenstaal. Deze plantenbakken zijn niet alleen duurzaam, maar ook stijlvol en gemakkelijk te onderhouden.

Cortenstaal borderranden: Cortenstaal borderranden zijn trendy vanwege hun duurzaamheid, stijlvolle uiterlijk en gemakkelijke onderhoud. Cortenstaal is bestand tegen roestvorming en heeft een unieke, industriële look. Bovendien vergt het materiaal geen onderhoud. Ze geven de tuin een moderne touch en zijn een geweldige manier om het uiterlijk en de praktische voordelen van je tuin te verbeteren.

Cortenstaal tuinschermen: Cortenstaal tuinschermen zijn een geweldige manier om je tuin een moderne, stijlvolle touch te geven. Deze schermen zijn vaak beschikbaar in diverse prachtige designs die passen in elke tuin. Een echte eyecatcher!

Duurzame tuinmeubels: Er is steeds meer vraag naar duurzame meubels voor in de tuin. Dit komt omdat mensen steeds bewuster worden van het belang van duurzaamheid en het behoud van onze planeet. Gelukkig zijn er steeds meer opties beschikbaar op de markt die voldoen aan deze eisen. Bamboe, hout en gerecycled plastic zijn populaire materialen voor duurzame tuinmeubels. 

Geïntegreerde tuinverlichting: Geïntegreerde tuinverlichting kan een prachtige en sfeervolle aanvulling zijn op je tuin in de winter. Door het licht te richten op bepaalde elementen, zoals planten of sculpturen, kun je de tuin een warme en gezellige sfeer geven. Daarnaast is geïntegreerde tuinverlichting is meestal energiezuinig en kan het worden aangedreven door zonnepanelen of batterijen. Dit betekent dat je niet afhankelijk bent van het elektriciteitsnet en dat je kunt profiteren van lagere energiekosten.

Breng leven in uw tuin!

De winter kan soms wat kil en grijs zijn, dus waarom zou je niet wat kleur toevoegen aan je tuin? Koop wat winterharde planten in heldere kleuren, zoals rood, oranje en geel, om wat leven en warmte in de tuin te brengen. Maak ook gebruik van wintergroen! Wintergroen is een geweldige manier om wat leven in de tuin te houden, zelfs als de meeste planten dood zijn. Bovendien zijn veel wintergroene planten ook winterhard, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat ze bevriezen. Kijk eens naar coniferen, hulst en kerstroosjes voor wat extra groen in de winter.

Maak een winterparadijs voor vogels: Vogels hebben het in de winter extra moeilijk, dus waarom zou je ze niet wat extra aandacht geven door een vogelhuisje te plaatsen of wat voer te hangen? Dit is niet alleen leuk voor de vogels, maar ook voor jou, want zo kun je vanuit je huis genieten van de vogels die in de tuin komen.

Het razend populaire cortenstaal

Cortenstaal is op dit moment enorm populair in de tuin. En dat is niet zo gek, want dit materiaal heeft een aantal geweldige eigenschappen die het ideaal maken voor gebruik in de tuin.

Ten eerste is cortenstaal ontzettend duurzaam. Dit komt doordat het een roestvast staal is dat speciaal is behandeld om roest tegen te gaan. Dit betekent dat het bijna onverwoestbaar is en dat het jarenlang mee kan gaan zonder dat het beschadigd raakt. Daarnaast heeft cortenstaal ook een uniek uiterlijk. Het heeft een oranje-bruine kleur die het krijgt doordat het staal oxideert. Dit oxideerproces is natuurlijk en neemt ongeveer een jaar in beslag, wat betekent dat het staal steeds mooier wordt naarmate het langer gebruikt wordt. Tot slot is cortenstaal ook zeer veelzijdig. Het kan gebruikt worden voor allerlei verschillende toepassingen in de tuin, van bloemperken en vijvers tot tuinmeubelen en decoraties. Dit maakt het een perfect materiaal voor mensen die op zoek zijn naar een duurzaam en stijlvol element om hun tuin mee op te fleuren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie