Afbeelding
Foto: Freepik

Waarom kiezen voor een elektrische moederfiets?

27 juni 2023 om 15:41 Partnercontent

Een moederfiets, ook wel een mama fiets genoemd, is dé oplossing voor alle moeders, vaders, opa’s en oma’s. Deze fietsen zijn speciaal ontworpen om (groot)ouders en kinderen veilig en comfortabel te vervoeren. Je hebt tegenwoordig ook een elektrische variant, wat het leven nog een stukje gemakkelijker maakt.

Kinderzitje gemakkelijk monteren
In theorie kun je op elke fiets een kinderzitje plaatsen, maar moederfietsen zijn hier niet speciaal voor ontworpen. Hierdoor kan het stuur bijvoorbeeld omklappen of heb je erg weinig ruimte om comfortabel te kunnen fietsen. Dit is niet alleen ongemakkelijk, maar kan ook voor onveilige situaties zorgen. Daarom is het kiezen voor een elektrische moederfiets een beter idee. Deze heeft namelijk extra ruimte tussen het stuur en zadel. 

Verlaagd frame
Het op- en afstappen kan soms best wel een beetje lastig zijn als er een kinderstoeltje (voor en/of achter) op de fiets is gemonteerd. Daarom heeft een elektrische mamafiets een verlaagd frame, zodat je altijd gemakkelijk kunt op- en afstappen. Dat is wel zo fijn en ook een stuk veiliger omdat je dan minder snel kunt omvallen.

Dubbele standaard
Het grote voordeel van een dubbele standaard is dat je de fiets stevig en stabiel kunt parkeren. Dit is vooral handig wanneer je de kinderen in het kinderzitje wilt plaatsen, of ze eruit wilt halen. De fiets blijft keurig rechtop staan en je hoeft dus geen rare bewegingen te maken of moeilijk te doen.

Stuurblokkering
Het merendeel van de moederfietsen is uitgerust met een stuurblokkering. Hiermee kun je het stuur vastzetten. Dit is opnieuw erg handig wanneer je de kinderen in de stoeltjes wilt plaatsen. Een zwenkend stuur is gevaarlijk en hierdoor kan de fiets omvallen. Door de stuurblokkering voorkom je dit.

Een bakfiets als alternatief voor de moederfiets
Heb je meerdere jonge kinderen die je graag wilt meenemen, dan kun je ook de aanschaf van een bakfiets overwegen. Hierin kun je kinderen van alle leeftijden vervoeren. Dit is waarom de bakfiets zo ontzettend populair onder jonge ouders. Je kunt er zelfs een kleine baby in een speciale baby-bak, of in de maxi cosi in vervoeren. O ja, de boodschappen passen er ook nog bij!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie