Afbeelding
Foto: Pexels

Een artiest boeken maakt je feest pas echt compleet

17 augustus 2023 om 13:00 Partnercontent

Een feest organiseren is één van de leukste dingen om te doen. Of het nu een bruiloft is, een jubileum of een personeelsfeest. Als organisator heb je de meeste voorpret want jij weet wat voor leuks er allemaal op het programma staat. Met een goede voorbereiding en een strakke planning verloopt alles op de grote dag op rolletjes. Als je een artiest wilt boeken die komt optreden, dan kun je dat gemakkelijk online regelen.

Artiesten boeken via Lukassen

Bij Artiestenbureau Lukassen kun je onder andere John de Bever boeken. Maar er zijn meer Nederlandse artiesten die hier te boeken zijn, waaronder bekende namen zoals Flemming en De Snollebollekes. Omdat veel artiesten al aan het begin van het jaar een volle agenda hebben is het verstandig om je artiest zo vroeg mogelijk te boeken. Dat voorkomt teleurstellingen. Een optreden is doorgaans voor een half uur. Tegen meerprijs kan het optreden in bepaalde gevallen verlengd worden. Bij je boeking krijg je informatie over de geluidsapparatuur die aanwezig moet zijn en andere voorwaarden zoals kleedkamer en catering.

Nog meer tips voor een geslaagd feest

Het is verstandig om de locatie waar het feest plaatsvindt vooraf te bezoeken. Dan kun je zien of er genoeg ruimte is, bijvoorbeeld voor het plaatsen van een podium of het neerzetten van tafels voor een buffet. Ook is het natuurlijk belangrijk te weten hoeveel mensen er zullen komen. Het is dan ook gebruikelijk om genodigden te vragen om aan te geven of ze wel of niet komen en zo ja met hoeveel personen. Als het de bedoeling is dat partners ook mee komen, bijvoorbeeld bij een personeelsfeest, dan is het handig om die expliciet te vermelden, omdat dit niet vanzelfsprekend is.

Zorg voor een afwisselend programma

Een bruiloftsfeest is natuurlijk vrij standaard qua indeling. Er speelt een band of er draait een DJ. Rond een uur of 10 ’s avonds treedt de artiest op. Daarna verzorgt de band of de DJ een afterparty tot een uur of half 1. Maar als je een personeelsfeest organiseert dan kun je natuurlijk een afwisselend programma bedenken. Een gezamenlijke activiteit voor de broodnodige saamhorigheid is bijvoorbeeld het overwegen waard. Samen kanovaren, suppen of een fiets puzzeltocht maken bijvoorbeeld. Daarna het buffet of eten in een restaurant en vervolgens een afsluitend feest. Dan weet je zeker dat iedereen er weer tegen kan om de periode daarna weer volop inzet te tonen voor het bedrijf.

Denk aan de vergunning

Wil je een feest organiseren op een openbare locatie dan is daar een vergunning voor nodig. Dit geldt bijvoorbeeld voor een buurtfeest op het gezamenlijke grasveld, maar ook voor een feest op het plein voor het bedrijf. Als de vergunning niet in orde is, dan bestaat de kans dat de politie onverbiddelijk een vroegtijdig einde maakt aan de feestvreugde. Een vergunning vraag je aan bij de gemeente. Doe dit ruim op tijd, want het kan tot zes weken duren voordat je bericht krijgt. Uiteraard ga je pas zaken verder regelen als de vergunning is verleend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie