Afbeelding
Foto Adobe Stock

Wat is de industriële look en hoe pas je dit in de keuken?

20 november 2023 om 14:15 Partnercontent

De industriële look in interieurdesign is een stijl die zijn oorsprong vindt in de grote, open fabrieksruimtes van de 20e eeuw. Kenmerkend zijn de ruwe, onafgewerkte materialen, de nadruk op functionaliteit, en het gebruik van materialen zoals staal, hout en beton. Deze stijl, die eens als puur functioneel werd beschouwd, is nu een geliefde keuze voor mensen die een sterk, stoer en tegelijkertijd minimalistisch design waarderen.

Bij het ontwerpen van een keuken met een industriële look, zijn de materialen en kleuren van essentieel belang. Denk aan:

  • Ruw hout wordt vaak gebruikt voor keukeneilanden of open planken. Ruw hout heeft een warme, natuurlijke look-and-feel.
  • Metaal en staal worden veelal gebruikt voor accenten, zoals handgrepen, keukenapparatuur en verlichtingsarmaturen.
  • Beton wordt gebruikt voor vloeren, werkbladen of zelfs als muurafwerking. Beton versterkt de industriële sfeer.
  • Neutrale en donkere keuren zoals grijs, zwart en wit zijn typische kleuren voor deze stijl, vaak gecombineerd met felle accenten zoals rood of geel.

De industriële keuken benadrukt open ruimtes en minimalisme. Een open ruimte met weinig tot geen scheidingswanden, grote ramen, en hoge plafonds zijn ideaal. De inrichting is vaak minimalistisch, met een focus op functionaliteit en een afkeer van overbodige decoratie.De verlichting in een industriële keuken is vaak opvallend en functioneel. Grote hanglampen in metaal, vaak met een vintage of retro design, zijn een populaire keuze.

Opkomst van de industriële look

De industriële look ontstond in de jaren ‘70 toen kunstenaars en creatievelingen leegstaande fabrieken en pakhuizen begonnen om te bouwen tot woon- en werkruimtes. Deze ruimtes hadden vaak een open ruimte, grote ramen, en lieten de oorspronkelijke industriële elementen zoals buizen, bakstenen muren en betonnen vloeren onbedekt.

In de afgelopen decennia heeft de industriële stijl een enorme opmars gemaakt in de wereld van interieurdesign. Deze populariteit is deels te danken aan de opkomst van loftwoningen en de voorkeur voor open, multifunctionele ruimtes. Vandaag de dag is de industriële stijl niet meer alleen voorbehouden aan lofts en oude fabrieken. Het wordt nu ook toegepast in moderne huizen en appartementen. De stijl is geëvolueerd en omarmt nu ook moderne elementen, terwijl het nog steeds de ruwe, onafgewerkte look behoudt die zo kenmerkend is.

De ultieme industriële keuken

DB Keukens, een gerenommeerd bedrijf in de keukenbranche, heeft zich aangepast aan de industriële trend. Hun collectie industriële keukens toont een perfecte balans tussen modern comfort en de ruwe charme van industriële ontwerpelementen. Bij DB Keukens vind je keukens die opvallen door het gebruik van robuuste materialen zoals beton, roestvrijstaal en hout met een natuurlijke, onbewerkte uitstraling. Deze materialen worden gecombineerd met een minimalistisch design, wat zorgt voor een strakke en functionele uitstraling die naadloos past in zowel moderne als traditionele woningen.

Elke keuken van DB Keukens is uniek en weerspiegelt een toewijding aan vakmanschap en kwaliteit. De ontwerpen benadrukken ruimtelijkheid en openheid, met grote werkoppervlakken en veel opbergruimte, waarbij de industriële accenten zoals zichtbare leidingen, metalen accenten en hanglampen de sfeer bepalen. DB Keukens heeft een indrukwekkende variëteit in hun aanbod, wat klanten de mogelijkheid biedt om een keuken te kiezen die hun persoonlijke stijl en de specifieke eisen van hun ruimte weerspiegelt. Hun expertise in het combineren van functionaliteit met een sterke uitstraling maakt hun industriële keukens tot een ware blikvanger in elke woning.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie