Afbeelding
Samir Fighil

Samir Fighil met FOMO in Figi

29 februari 2024 om 15:11 Podiumkunsten

ZEIST De winnaar van de Persoonlijkheidsprijs van cabaretfestival Cameretten 2019, Samir Fighil, speelt zijn tweede voorstelling ‘FOMO’, wat staat voor Fear Of Missing Out. Op zaterdag 2 maart, 20.30 uur, in de Willem Pijperzaal in Figi. Kaarten vanaf € 17,50 op: figi.nl

In deze voorstelling gaat Samir dieper in op ons intens verlangen niks te willen missen, maar heeft hij vooral oog voor de maatschappelijke gevolgen daarvan.
Kunnen we er wel bij horen, gewoon zoals we zijn? Of moeten we veel materiële spullen bezitten, dure verre reizen maken, de perfecte afgetrainde 0-procent-vet-body hebben of een cryptomiljonair zijn om geaccepteerd te worden? Hoeveel mensen steken zich in de schulden of raken mentaal uitgeput, omdat ze de ratrace niet meer bij kunnen houden?

Als adviseur binnen het sociaal domein en in zijn eigen omgeving heeft Samir heel wat probleemgevallen gezien, die uiteindelijk de handdoek in de ring hebben moeten gooien. Het gevoel is alsof je met een Fiat Punto op een F1-circuit staat met allemaal Ferrari racewagens. Maar hoe zit het met Samir zelf? Doet hij hier onbewust toch niet stiekem aan mee? Een voorstelling met inhoud en gelachen wordt er zeker! Samir is niet voor niets winnaar van de Persoonlijkheidsprijs.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie