Sophie Fraza en Ester Ankoné schrijven boeken onder de auteursnaam Sophie Wester.
Sophie Fraza en Ester Ankoné schrijven boeken onder de auteursnaam Sophie Wester. Aangeleverd

Docenten Herman Jordan Zeist presenteren: ‘Het loopt gruwelijk uit de hand’

27 jun, 06:38 Podiumkunsten

ZEIST Negen jaar geleden werden Sophie Fraza en Ester Ankoné collegae, als docenten Nederlands op het Herman Jordan Montessori Lyceum Utrecht. Binnenkort komt hun eerste gezamenlijke boek uit: Moordende hitte.  Snel daarna volgen er nog twee. Ze kozen voor de auteursnaam Sophie Wester. 

door René Borkent

SCHRIJVERSACADEMIE Ankoné meldde zich in 2019 aan bij de Schrijfacademie in Utrecht en Fraza besloot om mee te gaan doen. De volgende stap was daarna snel gezet  Ankoné: ,,Ik had een idee voor een boek en ik bedacht me dat het leuk zou zijn als Sophie eraan mee zou schrijven. Dát boek is het niet geworden.

PROEFLEZERS We hebben samen een globaal plot bedacht. We wisten dus waar het verhaal naar toe moest gaan. We schreven allebei bepaalde delen van het boek, we maakten een verdeling onder meer op basis van de personages en de thema’s. Het werkte heel goed. Onze stijlen lijken zo op elkaar dat proeflezers niet konden onderscheiden wie welk deel geschreven had.’’ 

MOORDENDE HITTE ‘Moordende hitte’ is een psychologische thriller, gesitueerd in een provinciestadje. Het tweede boek, ‘Een lege plek’ speelt zich af in Utrecht. Het derde boek draait om docenten Nederlands op een middelbare school.

OM DE HOEK ,,We houden het graag dichtbij’’, vertelt Ankoné. ,,Het is leuk om te schrijven over iets wat om de hoek zou kunnen gebeuren.’’ 

ANNEJET, KARIN EN KATJA ‘’Moordende hitte’’ draait om drie vrouwen die samen een belevingstuin ontwikkelen. De samenwerking tussen Annejet en Karin verloopt stroef. Onderhuidse frustraties komen naar de oppervlakte. Als Katja, een aantrekkelijke buurvrouw, ook mee gaat doen komen de verhoudingen op scherp te staan. Alle drie vrouwen blijken hun geheimen te hebben. Tijdens een hittegolf loopt dan alles gruwelijk uit de hand. 

LUIZENMOEDER Het resultaat: ,,Luizenmoeder meets Desperate Housewives’’, vertelt Fraza. 

KLASSIEKE THRILLER Het tweede boek, ‘Een lege plek’, is meer een klassieke thriller. ,,Dit boek zit veel hoger in de spanning. Hier is echt iemand met een plan bezig. Het gaat erom wat een normaal iemand zou doen onder de verkeerde omstandigheden.’’

VRIJ NEDERLAND ‘’Moordende hitte’’ is al opgenomen in de thrillergids van het tijdschrift Vriendin. In hetzelfde blad staat ook een kort verhaal van het schrijversduo. In augustus publiceert het tijdschrift Flair een langer verhaal van de schrijfsters. Volgend jaar komen de boeken in de thrillergids van Vrij Nederland. 

HERMAN JORDAN LYCEUM Moordende hitte verschijnt op 3 augustus bij Uitgeverij De Crime Compagnie. De paperback is daarna onder meer te koop bij Kramer & Van Doorn in Zeist en bij Bruna-winkels. De thriller is dan ook als E-Book verkrijgbaar. Na de vakantie houden de schrijfsters een signeersessie op het Herman Jordan.

Moordende hitte

Prijs paperback € 7,99

E-Book € 8,99

ISBN9789461096777

advertentie
advertentie
Afbeelding
Amandelhof viert 60-jarig bestaan 7 minuten geleden
Afbeelding
Rectificatie: geen OZB, wel grotere lastenstijging voor huurder 7 uur geleden
Afbeelding
Kustroute Zeist houdt veiling voor Oekraïne 12 uur geleden
Afbeelding
Ontmoeting en verbinding in Week tegen Eenzaamheid in Zeist 14 uur geleden
Afbeelding
Zeister Vrijwilligersprijzen: meld jouw organisatie aan! 17 uur geleden
Afbeelding
Hans en Jack Bel aan de start: het zit in de familie 18 uur geleden
Afbeelding
Koppers van FZO speelde ooit met Daley Blind 21 uur geleden