Afbeelding
www.saamborgh.nl

Zorg gaat voor groen: 6 extra wooneenheden Sparrenheuvel

7 september 2022 om 06:08 Politiek

BOSCH EN DUIN De gemeente is van plan Sparrenheuvel, een woonzorglocatie voor ouderen met een dementie, toestemming te geven voor de bouw van zes extra wooneenheden. Dat druist in tegen de ideeën van twee omwonenden, die gesteund worden door de vereniging Bosch en Duin. Zij vinden dat het karakter van het villadorp wordt aangetast. De gemeente vindt het belangrijk dat er ruimte is voor kleinschalige zorgverlening, omdat daar de komende jaren steeds meer vraag naar komt.

Sparrenheuvel is sinds 1995 aan de Baarnseweg 18 te vinden. Op dit moment zijn daar twaalf zorgeenheden waar de bewoners 24-uurs zorg krijgen. De organisatie wil uitbreiden naar achttien woonplekken. 

ÉÉN BOUWLAAG De huidige plekken zijn gebouwd in één bouwlaag, achter de karakteristieke villa. De zes nieuwe appartementen moeten achter de huidige appartementen komen, ook in één bouwlaag. Het plan is strijdig met het bestemmingsplan, daarom moet de gemeenteraad een verklaring van geen bedenkingen afgeven. 

EEN SCHAAP OVER DE DAM... De bezwaarmakers zijn bang dat deze afwijking van het bestemmingsplan in de toekomst tot meer afwijkingen gaat leiden. Ze vinden ook dat andere plannen beter geschikt waren en wijzen erop dat de gemeente de vorige eigenaar van het complex al heeft laten weten dat er niet meer uitgebreid mag worden. Ze zijn bovendien van mening dat het groene karakter en de essentie van het villadorp aangetast worden. 

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING Het college van B. en W. gaat niet mee in de bezwaren. Het vindt dat het plan een goede ruimtelijke onderbouwing heeft (een voorwaarde voor toestemming) en het wijst erop dat dit niet betekent dat andere plannen automatisch ook toestemming krijgen. Het college wijst op de groeiende vraag naar dit soort kleinschalige voorzieningen. Ze zijn efficiënt, dus het is niet vanzelfsprekend dat er in de toekomst weer uitgebreid moet worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie