Komt er opnieuw een discotheek op de Tweede Dorpsstraat?
Komt er opnieuw een discotheek op de Tweede Dorpsstraat? René Borkent

Buren willen geen discotheek aan 2e Dorpsstraat Zeist

22 maart 2023 om 06:05 Politiek

ZEIST Komt er een nieuwe discotheek aan de Tweede Dorpsstraat? Als het aan een aantal omwonenden ligt: zeker niet. Donderdagavond 16 maart bezochten zij het politiek spreekuur van de gemeenteraad om met de aanwezige politici hun zorgen te delen.

De raadsleden beloofden de omwonenden dat zij vragen gaan stellen over deze kwestie aan het college van burgemeester en wethouders.

VERGUNNING

De raadsfracties willen van de wethouder horen hoe het zit met de vergunning voor de ondernemer. Ze willen ook weten wat de gemeente denkt te doen aan de te verwachten overlast. En ze willen weten of de ondernemer ,,dingen doet die niet mogen’’. 

UITSTERFREGELING

Op 24 maart heeft omwonende Niels Roelen een gesprek met de wethouder. Dan wil hij met de wethouder zijn zorgen over de plannen delen. Hij vreest grote overlast: van jongeren die bij het uitgaan van de disco tegen de gevels plassen, graffiti en een gebarricadeerde voordeur vanwege alle fietsen. En dan nog de geluidsoverlast op sluitingstijd. En hoe zit het met de ‘’uitsterfregeling’’ voor zware horeca waar de gemeente ooit toe besloot? 

GEEN ENKELE REACTIE

Eén van de twee initiatiefnemers van de nieuwe discotheek is Gaby van den Hengel. Hij zegt: ,,Ik heb een brief gestuurd naar de omwonenden op de Tweede Dorpsstraat en De Posterij, maar ik heb geen enkele reactie ontvangen. In de brief heb ik aangegeven dat ik de overlast bij de discotheek zo veel mogelijk wil beperken. En ik heb geschreven: ,Kom praten!’ We willen het op de goede manier doen. Het is wel zonde dat omwonenden het gesprek uit de weg zijn gegaan. We willen graag met de buren in gesprek.’’

CLUB BACKSTREET

Van den Hengel wil de discotheek met de naam Club Backstreet in mei openen voor het publiek, in het pand waar eerder De Koets was gevestigd. Hij mikt op een publiek van 18 jaar en ouder.

René Borkent
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie