Gaat Orpea hier bouwen? Omwonenden hopen van niet.
Gaat Orpea hier bouwen? Omwonenden hopen van niet.

Buurt ziet laatste kans om nieuwbouw Bethesdaterrein tegen te houden

28 maart 2023 om 12:12 Politiek

DEN DOLDER Omwonenden van het Bethesdaterrein zien nog een laatste kans om de komst van een verzorgingstehuis op het terrein aan de Paltzerweg tegen te houden. Ontwikkelingsbedrijf Schavast heeft een vergunning om op dat terrein te bouwen in opdracht van het Franse bedrijf Orpea, dat wereldwijd particuliere verzorgingshuizen exploiteert. 

Ze hebben tot aan de hoogste instanties bezwaar gemaakt tegen de verleende vergunning, maar hebben nul op het rekest gekregen. De gemeente had geen gronden om de vergunning te weigeren. 

INTREKKEN

De omwonenden, vertegenwoordigd door de kerngroep Bethesda, wijzen de gemeente erop dat die een verstrekte bouwvergunning kan intrekken als er een half jaar na het definitief worden van de vergunning niet begonnen wordt met bouwactiviteiten. De vergunning werd definitief toen ook de Raad van State de bezwaren terzijde schoof. 

ORPEA IN ZWAAR WEER

De gemeente moet de vergunninghouder er wel op wijzen dat de vergunning kan worden ingetrokken. De kerngroep vraagt om dat te doen: Schavast geeft ,,al lange tijd taal noch teken’’ en Orpea ,,verkeert in zwaar weer’’, schrijven ze in een brief aan het college van B en W, en daarom ,,sluiten wij niet uit dat de verleende omgevingsvergunning uiteindelijk niet zal worden geconsumeerd’’. 

SNELLE ACTIE

De omwonenden hopen niet lang ,,in onzekerheid te hoeven verkeren’’ en hopen op snelle actie van de gemeente.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie