Afbeelding

Bijna 600 aanmeldingen voor Burgerberaad Jaarwisseling in Zeist

7 april 2023 om 15:02 Politiek

ZEIST Maar liefst 593 inwoners hebben positief gereageerd op de uitnodiging van de gemeente Zeist om deel te nemen aan het Burgerberaad over de jaarwisseling. Dat maakt een woordvoerder van de gemeente Zeist bekend.

De burgemeester heeft namens de gemeenteraad op 22 maart een persoonlijke uitnodiging gestuurd aan een paar duizend inwoners, die door loting waren gekozen. Het Burgerberaad Jaarwisseling gaat de komende maanden aan de slag met een advies voor de gemeenteraad. Dat advies gaat over de vraag: ,,Hoe zorgen we in onze gemeente samen voor een jaarwisseling waar we ons met elkaar op kunnen verheugen?”

BETROKKENHEID

Burgemeester Koos Janssen: ,,We zijn heel blij met dit hoge aantal aanmeldingen. Het getuigt van enthousiasme onder onze inwoners om een bijdrage leveren en mee te denken. Dat is mooi om te zien.”

LOTING

De gemeente heeft uit de aanmeldingen, opnieuw via loting, een gevarieerde groep van 100 inwoners samengesteld. Iedereen die zich heeft aangemeld, heeft op 6 april via mail een bericht gekregen of ze geselecteerd zijn voor het Burgerberaad. Het Burgerberaad gaat vanaf 8 mei aan de slag. In vijf bijeenkomsten werkt het Burgerberaad aan een gezamenlijk advies over de jaarwisseling. Op 16 mei biedt het Burgerberaad zijn advies aan de gemeenteraad en het college aan.

JAARWISSELING

Inwoners vieren de jaarwisseling op veel verschillende manieren. Het gaat om traditie, een jaar afsluiten, gezelligheid en samenzijn. Maar helaas spelen ook veiligheid, (vuurwerk)overlast en vervuiling een rol. Waar de één van geniet, kan voor de ander vervelend zijn. De gemeenteraad wil daarom graag kijken hoe we samen de viering van onze jaarwisseling kunnen vernieuwen en verbeteren. Daarbij maakt de gemeenteraad graag, via het Burgerberaad, gebruik van de ervaring en inbreng van inwoners.


Inwoners, ondernemers en organisaties die op de hoogte willen blijven van de voortgang van het Burgerberaad, kunnen zich abonneren op de e-mailnieuwsbrief. Abonneren kan via www.zeist.nl/burgerberaad.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie