Afbeelding

Rechter: aanbesteding Regiotaxi Utrecht 2024-2028 kan verder zoals gepland

10 februari 2024 om 09:23 Rechtbank

ZEIST De aanbesteding van de Regiotaxi Utrecht 2024-2028 kan verder zoals gepland. Op 8 februari deed de rechtbank Midden-Nederland deze uitspraak in het kort geding dat werd aangespannen over de voortgang van de aanbesteding voor Regiotaxi Utrecht 2024-2028. Dat maakt de gemeente Zeist bekend.


In de aanbesteding was een procedurele fout gemaakt. Hierop besloten de opdrachtgevers van de aanbesteding de voorlopige gunning in te trekken om vervolgens het beoordelingsproces over te doen. Het kort geding werd aangespannen door verschillende vervoerders die een geheel nieuwe aanbesteding eisten.


Door de uitspraak kan de beoordeling opnieuw worden uitgevoerd en het aanbestedingstraject worden vervolgd. De rechter stelt hier enkele voorwaarden aan, bijvoorbeeld dat het proces exact volgens de opgestelde criteria moet verlopen. ,,Dat is goed nieuws voor de gemeenten en natuurlijk de inwoners die gebruik maken van de Regiotaxi,’’ zegt Julie d’Hondt, wethouder gemeente Bunnik en voorzitter van de stuurgroep van opdrachtgevers. ,,Er zijn lessen getrokken uit wat er niet goed is gegaan, en we zien het vervolg met vertrouwen tegemoet.’’
De deelnemers van deze aanbesteding zijn 22 Utrechtse gemeenten uit de regio’s Eemland Heuvelrug, Lekstroom, Stad Utrecht, Utrecht West en Zuidoost Utrecht, en de provincie Utrecht. Terwijl de aanbesteding wordt uitgevoerd verloopt de dienstverlening van Regiotaxi Utrecht zoals gebruikelijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie