Bij de politierechter
Bij de politierechter

Beelden onscherp: vrijspraak voor mishandeling

5 januari 2023 om 19:48 Rechtbank

UTRECHT/ ZEIST Een willekeurige passant op de Steynlaan werd in de nacht van 15 april rond 2 uur op straat door enkele mannen mishandeld. De rechtbank in Utrecht behandelde vrijdagmiddag 23 december de zaak van twee jonge mannen. De politierechter spreekt de jongens vrij. 

Verdachte T. (19 jaar) beroept zich op zijn zwijgrecht, verdachte A. (20) ontkent zijn betrokkenheid. De jongens zijn ‘’herkend’’ na verspreiding van beelden via Facebook en het tonen ervan in het tv-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht. 

Maar zijn ze het ook echt? De beelden zijn niet scherp en de politierechter twijfelt. Daarom kan ze beide jongens niet veroordelen en spreekt ze vrij. Op grond daarvan hoeven de jongens ook niet de geëiste schadevergoeding te betalen.

Tegen T. loopt er dan nóg een zaak. Op 3 december 2022 zou hij een agent hebben beledigd bij een aanhouding. T. ontkent. Maar de politierechter gelooft de agent. Hiervoor krijgt T. een boete van 300 euro. Daarnaast moet hij hij 125 euro schadevergoeding betalen aan de agent in kwestie. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie