Er kwamen ruim tweehonderd bezoekers af op de speciale jubileumdag.
Er kwamen ruim tweehonderd bezoekers af op de speciale jubileumdag. Jared van der Molen

Geslaagde jubileumdag van 50-jarige De Wittenberg

20 mei, 14:09 Religie

ZEIST Op 13 en 14 mei vierde de religieuze school De Wittenberg aan de Krakelingweg in Zeist haar 50-jarig bestaan. Op vrijdag begon het feest met een concert van zangeres Pearl Jozefzoon. Zaterdag kwamen ruim tweehonderd bezoekers af op de speciale jubileumdag. De relaxte sfeer, de vele ontmoetingen en het inhoudelijke programma maakten deze zonovergoten dag geslaagd, melden de organisatoren.

Op vrijdagavond genoten ruim vijftig mensen van een concert van Pearl Jozefzoon. Tijdens dit concert vertelde mevrouw Van Oord, de tweede echtgenote van oprichter Govert van Oord, hoe De Wittenberg was ontstaan. In korte tijd overleden twee van zijn kinderen, een heel verdrietige tijd. Ze kregen een groot bedrag van de levensverzekering uitgekeerd.
Met dit geld zijn ze De Wittenberg begonnen. Haar verhaal maakte veel indruk op de jonge mensen uit de leefgemeenschap van de Wittenberg.
Zaterdag was het thema Peper & zout. Zowel ‘s ochtends als ‘s middags waren er TED-talks: zes inspirerende sprekers hielden een gepeperd praatje van maximaal tien minuten over thema’s die voor jongeren belangrijk zijn, zoals Tegendraads leven, Muzikaal leven en Getuigend leven. Bernard Terlouw, predikant en oud-directeur van De Wittenberg sprak tijdens ‘Getuigend leven’ over het lege testament. Veel ouders slagen er maar moeilijk in om hun geloof aan hun kinderen over te dragen. Hij was blij dat de Wittenberg al vijftig jaar inspringt op deze kloof.

EETTENTJES

In de tuin stonden verschillende eettentjes. Voor de kinderen was er een springkussen. Binnen waren een grote boekenmarkt en de fotopresentatie ‘50 jaar Wittenberg in beeld’. Dat bracht bij velen de nodige herinneringen naar boven.

Hoogtepunt van deze dag was de feestelijke dankdienst in de Nieuwe Kerk in Zeist. Het publiek was een mooie mix van jong en oud bij elkaar. De onderlinge verbondenheid was voelbaar. In diverse filmpjes vertelden vijf generaties hoe hun tijd op de Wittenberg had doorgewerkt in hun leven. Naast hoogtepunten mochten ook de mindere kanten worden benoemd. Drie betrokken organisaties spraken een dankgebed uit en baden voor de toekomst van De Wittenberg.

SPRINGLEVEND

Bestuurslid Lubette Snippe kijkt voldaan terug: ,,De ontspannen sfeer, de zichtbare verbondenheid tussen jong en oud en niet te vergeten het mooie weer, maakten deze dag tot een waardevol moment. Na vijftig jaar is de Wittenberg nog springlevend. Onze missie is en blijft om jonge mensen die midden in de wereld staan, te prikkelen Jezus Christus te volgen.”

2022 is ook het jaar waarop het gebouw honderd jaar bestaat. Samen met de reünistenvereniging van het jongensinternaat sluit de Wittenberg aan bij de Open Monumentendag van 11 september. Binnen is dan geschiedenis te zien van het gebouw en haar bewoners.

advertentie
advertentie
Afbeelding
En weg zijn de borden... 5 uur geleden
Afbeelding
‘Plogging’: ruim zwerfafval Vuelta-parcours op 7 uur geleden
Afbeelding
Zondagmiddag in Slottuintheater: popconcert voor kinderen 13 uur geleden
Afbeelding
Saestum Skills Clinic voor kinderen 14 uur geleden
Afbeelding
Masterclasses voor strijkkwartetten 16 uur geleden
Afbeelding
Open tuin met zilverwerk uit Zeist 11 aug, 16:13
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta op 19 en 20 augustus 11 aug, 14:55