Afbeelding
Eigen foto

Uit Aarde, een expositie van Corja Bekius in de Sionskerk te Zeist

6 september 2022 om 21:55 Religie

ZEIST Sinds deze week hangen in de kerkzaal van de Sionskerk enkele schilderijen van Corja Bekius uit de serie Uit Aarde. Corja schilderde ze bij liedteksten en gedichten van Andries Govaart, en bij een enkel gedicht van eigen hand. 

RODE DRAAD De rode draad van deze expositie is de kwetsbaarheid van het aardse bestaan en onze omgang daarmee – in het licht van de Levende. De beelden roepen op tot verstilling en gebed.

Neem het schilderij Uitzicht. Het lied dat erbij hoort is een verwijzing naar het boek Prediker.

Het begint zo: 

‘Wijze, leer mij / leer mij leven / leer mij leven met de dood.’ 

NIETS IS BLIJVEND Dan volgen enkele coupletten waarin de dichter duidelijk maakt dat niets in dit leven blijvend is. Alles in het bestaan komt en gaat ook weer. ‘Leer die tijd dan te genieten / met je lief en brood en wijn / voor je tot de aarde terugkeert / voor de laatste lijster slaat.’ Waarna drie korte zinnetjes volgen: ‘Weet, Gods zegen / wordt gegeven / aan wie leven bij de dag.’

Uitzicht is een verstild blauwgroen landschap, waar licht in speelt. Zie je dat licht in het landschap van jouw leven?

GRATIS De expositie is te gratis bezoeken iedere woensdagmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur in de Sionskerk. Jacob Catslaan / hoek Oude Arnhemseweg. Voor uitleg van de schilderijen kunnen bezoekers gebruikmaken van het boekje ‘Uit Aarde’ waarvan er voldoende beschikbaar zijn. Ze liggen op de leestafel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie