Ardin Mourik.
Ardin Mourik. Eigen foto

Ardin Mourik nieuwe predikant Het Witte Kerkje

30 maart 2023 om 21:13 Religie

HUIS TER HEIDE Vanaf zondag 2 april heeft Het Witte Kerkje weer een predikant. Na een zorgvuldig proces heeft de wijkkerkenraad in februari een beroep uitgebracht op Ardin Mourik (41) uit Utrecht. Hij heeft dit beroep aangenomen en wordt bevestigd en doet intrede op 2 april om 14.00 uur in Het Witte Kerkje, Amersfoortseweg 47, Huis ter Heide.

Ardin is een zogenaamde zij-instromer. Hij studeerde in zijn jonge jaren al theologie aan de Universiteit Utrecht, maar startte pas later met de master gemeentepredikant aan de Protestantse Theologische Universiteit te Amsterdam. Ondertussen had hij een loopbaan in de publieke sector (onderwijs, huisvesting en bestuur). 

HULPPREDIKANT

Het predikantschap bleef trekken en daarom hakte hij in 2022 de knoop door, om zich deeltijd aan een gemeente te verbinden. Ervaring met het predikantschap deed hij onder andere op in Amstelveen waar hij hulppredikant is tot eind van deze maand.

Ardin wordt voor 50 procent van de tijd predikant in Het Witte Kerkje en de rest van de werkweek blijft hij als ZZP’er actief in de sectoren waar hij eerder veel ervaring op deed. Op dit moment is hij vanuit die hoedanigheid studentenhuisvestingsregisseur a.i. namens het ministerie van BZK.

Ardin woont samen met zijn partner en twee kinderen in Utrecht. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie