Afbeelding

Het Slot van Sinterklaas is open!

2 december 2023 om 16:06 Sinterklaas

ZEIST Voor de 10e keer heeft Sinterklaas ‘zijn’ Slot Zeist een weekend opgesteld voor publiek. Zaterdag speelde op het voorplein een pietenband en de kinderen konden er oefenen op het lopen over de nok van het dak. 

(tekst gaat door onder de foto)


Oefenen met daklopen.

Elke tien minuten vertrok een groepje kinderen voor een rondleiding van een uur door het slot waar Sinterklaas op dit moment verblijft. 

Bijna elke kamer en zaal van Slot Zeist speelde een rol in een verhaal, waarbij Sherlock Hommeles op zoek ging naar het verloren boek van Sinterklaas. Ze kwamen natuurlijk ook in de werkkamer van de Sint, in de naaikamer waar de pietenpakken gemaakt worden, in de slaapkamer van de sint, en ze mochten zelfs zien dat er geen water in zijn bad zit, maar pepernoten en taaitaaipoppen. 

En in de Spiegelzaal kwamen ze Sinterklaas in het echt tegen. Daar werden ze getrakteerd op een broodje aap terwijl de ouders liedjes voor de sint zongen. Ook in de tuin en in het Slottuintheater was van alles te doen.

Voor zondag 3 december zijn nog een paar kaarten beschikbaar, kijk op de website van het Slot van Sinterklaas voor de tijden. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie