Afbeelding
Nick Walker

Nachtbus moet snel weer gaan rijden tussen Utrecht en Zeist

22 juni 2022 om 06:52 Verkeer en vervoer

ZEIST / UTRECHT Reizigers Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer (ROCOV) pleit in een brief aan de provincie om de herinvoering van de nachtbussen tussen Zeist en Utrecht naar voren te halen.

ROCOV reageert hiermee op de plannen om ondanks de financiële tekorten in 2023 te investeren in enkele lijnen overdag, in plaats van in de nachtelijke verbinding tussen Utrecht en Zeist.

UIT DE DIENSTREGELING De belangenorganisatie vraagt provincie en vervoerders om de volgorde om te gooien en eerst de nachtbus tussen Utrecht en Zeist weer te laten rijden. Die is sinds september 2020 uit de dienstregeling. 

GEEN LUXE PROBLEEM ‘’Nu de samenleving weer volledig open is, blijft het openbaar vervoer achter bij de wensen van deze samenleving. Er is namelijk weer grote behoefte aan het bezoeken van nachtelijke culturele evenementen, aan uitgaan en laat fysiek vergaderen. Deze wensen klinken als een luxeprobleem, maar dit probleem gaat om een kernvoorwaarde; namelijk de veiligheid van reizigers. Door de afwezigheid van nachtbussen worden reizigers gedwongen de fietst pakken of taxi’s in te schakelen.’’

DE WARANDE Studenten van SSH-complex De Warande zijn mede-ondertekenaar van de brief. Zij kunnen zo ,,niet meeparticiperen in de samenleving.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie