Afbeelding
Eigen foto

Syntus Utrecht past dienstregeling aan per 10 juli

3 juli 2022 om 17:16 Verkeer en vervoer

ZEIST / REGIO Per 10 juli past Syntus Utrecht de dienstregeling aan. Vanwege een tekort aan personeel is het op dit moment niet mogelijk om de huidige dienstregeling te blijven rijden. 

Afgelopen periode vielen er regelmatig ritten uit. Syntus Utrecht wil reizigers een betrouwbare dienstregeling bieden. Daarom rijden er vanaf 10 juli minder vaak bussen. Het aanpassen van de dienstregeling gaat gepaard met de zomerperiode. In deze periode maken er minder reizigers gebruik van het OV. De aangepaste dienstregeling geldt voorlopig tot 21 augustus.

 
WAT VERANDERT ER Syntus Utrecht heeft ervoor gekozen om de dienstregeling in de hele regio aan te passen. Hierdoor vervallen er geen buslijnen en blijven de bussen ook in de kleinere kernen rijden. De bussen rijden op vrijwel alle buslijnen minder vaak. Bijvoorbeeld 2 keer per uur in plaats van 4 keer per uur. Het gaat om veel wijzigingen. De wijzigingen worden niet per buslijn benoemd, omdat dat niet overzichtelijk is.


GEEN VERANDERINGEN Op enkele buslijnen verandert de dienstregeling niet. 

Het gaat om de volgende buslijnen:

Buslijn 50 Utrecht – Veenendaal Wageningen

Buslijn 58 Hilversum – Zeist via Maartensdijk

Buslijn 59 Hilversum – Zeist via Lage Vuursche

Buslijn 83 Veenendaal – De Klomp

Buslijn 87 Veenendaal – Station De Klomp

Buslijn 121 Mijdrecht - Hilversum

Buslijn 7 Amersfoort Station – Schothorst – Vathorst 

Buslijn10 Amersfoort Station – Hoornbeeck / van Lodenstein

Buslijn19 Amersfoort Station – Rusthof
Ook SyntusFlex en de buurtbussen blijven rijden volgens de huidige dienstregeling.

REISPLANNER Omdat de dienstregeling van bijna alle buslijnen verandert, raadt Syntus Utrecht reizigers aan om de reisplanner voor vertrek te controleren. Hierin is de nieuwe dienstregeling vanaf 10 juli verwerkt. Op de halteborden van de buslijnen waar de dienstregeling wijzigt, wordt een afbeelding over de aangepaste dienstregeling geplaatst. Hierop staat een QR-code. Deze linkt naar een pagina met actuele vertrektijden van de bushalte. Via de pagina kan je ook zien waar de bus op dat moment rijdt.

WERKZAAMHEDEN N402 Van maandag 11 juli tot en met zaterdag 3 september 2022 rijdt buslijn 120 een aangepaste route tussen Breukelen en Loenen aan de Vecht. Er vindt dan groot onderhoud plaats aan de N402. Er vervallen diverse haltes en in Breukelen rijdt een pendelbus.  


ROUTEWIJZIGING
Vanaf maandag 11 juli rijdt buurtbus 522 ook naar Loenen aan de Vecht. Omdat de route wijzigt, is de bus langer onderweg. Daardoor verandert de dienstregeling.
De bus rijdt voortaan van de halte Kerklaan via Sportpark de Heul naar Loenen aan de Vecht. Vanuit daar rijdt de bus via Sportpark de Heul naar Vreeland en andersom. In Loenen aan de Vecht stopt de buurtbus voortaan bij de haltes Dorp, Sportpark de Heul en Bredestraat. Reizigers uit Loenen aan de Vecht krijgen daarmee een directe verbinding met het treinstation in Weesp. Daarnaast kan op de nieuwe haltes worden overgestapt op de buslijnen 120 en 121 naar Utrecht, Breukelen, Abcoude, Station Amsterdam Bijlmer ArenA, Hilversum en Mijdrecht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie