Afbeelding
Provincie Utrecht

Werk aan verkeerslichten op twee kruisingen Soesterberg

13 maart 2023 om 10:21 Verkeer en vervoer

SOESTERBERG / HUIS TER HEIDE Vanaf maandag 13 maart voert aannemer Vialis werkzaamheden uit aan de verkeerslichten op twee kruisingen van de N237 (Amersfoortseweg en de Amersfoortsestraat) in Soesterberg. Dat gebeurt in opdracht van de provincie Utrecht. 

De werkzaamheden zijn 24 maart afgerond. Het gaat om de kruisingen met de Rademakerstraat en met de Richelleweg (N413).

RADEMAKERSTRAAT

Ter hoogte van de Rademakerstraat bestaan de werkzaamheden uit het aanbrengen van bekabeling en rateltikkers bij de verkeerslichten bij de voetgangersoversteken. De rateltikkers maken geluid zodat ook blinden en slechtzienden weten wanneer ze veilig kunnen oversteken. De werkzaamheden starten op maandag 13 maart en duren tot uiterlijk vrijdag 17 maart. De aannemer werkt met een graafmachine en een kraan, tussen 07:00 en 15:30 uur. Rond de kruising wordt een snelheidsbeperking ingesteld en er is een bermafzetting waarbij alle verkeer gewoon doorgang kan vinden.

GROOT ONDERHOUD 

De werkzaamheden op de kruising met de Richelleweg betreffen regulier groot onderhoud en bestaan uit het vervangen van de staande masten van de verkeerslichten, het schilderen van de hangende masten (zweepmasten) en het vervangen van de verouderde lantaarns. Daarnaast worden de defecte onderdelen van de detectie in het wegdek vervangen.
In de week van 13-17 maart worden er wat voorbereidende meetwerkzaamheden uitgevoerd. Deze werkzaamheden vinden plaats buiten het verkeer en geven geen hinder.
De ‘echte’ werkzaamheden starten op maandag 20 maart en duren tot en met vrijdag 24 maart. De aannemer werkt met graafmachines, hoogwerkers en een kraan, tussen 07:00 en 15:30 uur. Rond de kruising wordt een snelheidsbeperking ingesteld en het verkeer moet in beide richtingen gebruik maken van één rijstrook in plaats van twee.

Verkeersregelaars zijn aanwezig om het verkeer veilig over het kruispunt te leiden. Tijdens de werkzaamheden kan sprake zijn van enige vertraging.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie