Afbeelding
(c)

Buurt wil veiliger weg: ‘Maatregelen Kerckeboschlaan onvoldoende’

10 mei 2023 om 17:52 Verkeer en vervoer

ZEIST Er wordt te hard gereden, oversteken is op veel plekken niet veilig en foutgeparkeerde auto’s en busjes zorgen voor gevaarlijke situaties. Omwonenden van de Kerckeboschlaan vinden dat er snel iets moet gebeuren. Ze zijn teleurgesteld dat de gemeente op korte termijn maar twee maatregelen neemt.

In opdracht van de gemeente Zeist heeft adviesbureau Mobycon vorig voorjaar drie sessies met betrokken bewoners gehouden om de problemen in kaart te brengen en oplossingen te vinden. Begin vorige maand heeft de gemeente de deelnemers een reactie gestuurd op het rapport uit de zomer van 2022. 

ERFTOEGANGSWEG

Twee van de voorgestelde maatregelen kunnen op korte termijn worden uitgevoerd, de andere voorstellen moeten wachten tot er meer duidelijkheid is over de nieuwe landelijke normen voor een nieuw type gebiedsontsluitingswegen, die van invloed kunnen zijn op de Kerckeboschlaan. De laan is nu officieel een erftoegangsweg waar je 30 mag rijden, maar uit onderzoek blijkt dat veel auto’s er harder rijden.

BOOMSTAMMEN

Er komen verkeersborden ter hoogte van nummer 20 die automobilisten attenderen op overstekende voetgangers en op een aantal plekken worden boomstammen langs de weg geplaatst die foutparkeren onmogelijk moeten maken. 

TELEURSTELLING

Buurtbewoners zijn teleurgesteld, laat een van de deelnemers aan de sessies met Mobycon weten. ,,Ons inziens belangrijke knelpunten worden niet op waarde geschat. Er gebeurt nu in feite niets tot 2024.’’ De pijn zit ‘m vooral in de oversteekpunten en enkele voetpaden langs de Kerckeboschlaan. ,,Waarom worden die paadjes niet verlegd?’’.   

SMILEY

De gemeente gaat op drie plekken tellussen plaatsen die de snelheid en de hoeveelheid verkeer op de Kerckeboschlaan monitoren, en er komt een ‘smiley’ die aangeeft of iemand zich aan de maximumsnelheid houdt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie