Peter van der Vlist, de muzikale boeken verkopende horecaman, heet u van harte welkom in De Verbinding.
Peter van der Vlist, de muzikale boeken verkopende horecaman, heet u van harte welkom in De Verbinding. Eigen foto De Verbinding.

Peter van der Vlist opent De Verbinding in Zeist: boeken, kunst en lekker eten

23 februari 2024 om 07:19 Winkels

ZEIST Peter van der Vlist is terug in Zeist. Hij woont hier niet meer, maar hij heeft wel een nieuwe winkel geopend in het dorp namens ,,Het houten hart’’, een stichting in oprichting. De winkel heet De Verbinding en zit aan de Van Reenenweg 177.

Voorheen had Van der Vlist een eigen boekhandel in Leusden en was hij manager bij Moderne Boekhandel Bas in Amsterdam. In zijn nieuwe winkel, De Verbinding, op de hoek van de Van Reenenweg en de Bergweg verkoopt Van der Vlist boeken, kunstwerken en snuisterijen.

Bovendien kan de klant hier vanaf maart of april terecht voor een ontspannen ontbijt of lunch ,,voor Ikea-prijzen’’. Dan gaat ook het terras open. ,,Op de kaart komen vooral lokale producten. ,,Ik ben een boekhoudend horecaman’’, zegt Van der Vlist.

In De Verbinding wil Van der Vlist de doelstellingen van stichting Het houten hart verwezenlijken. En die zijn: voorzien in een praktijkopleiding voor jongeren in deze winkel, samenwerken met welzijnsinstellingen en scholen en sponsoring van goede doelen. Dat moet allemaal mogelijk worden uit de opbrengsten van De Verbinding.

De Verbinding is nu al open van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Als het terras en de lunchroom van start gaan verruimt van der Vlist de openingstijden.

René Borkent
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie