In de rij voor oliebollen van de Groene Winkel.
In de rij voor oliebollen van de Groene Winkel.

Groene Winkel Zeist bakt 23.000 oliebollen

31 december 2022 om 11:34 Winkels

ZEIST Om 3 uur ‘s ochtends op oudejaarsdag begonnen de oliebollenbakkers van de Groene Winkel aan de Hogeweg. Aan het eind van deze dag hebben ze er in enkele dagen tijd 640 kilo meel en 600 kilo vruchten doorheen gejaagd. Goed voor in totaal ongeveer 23.000 oliebollen! Om er daar een paar van te bemachtigen moet je wel even in de rij staan. Deze dag werken ze met een team van zestien mensen, niet alleen personeel van de Groene Winkel maar ook familie, vrienden en bekenden. Wakker blijven tot de jaarwisseling wordt lastig, zeggen ze: een dutje tussendoor hebben de meesten straks wel nodig.

Ondertussen loopt bij Kesler aan de Voorheuvel de vuurwerkverkoop ook gestaag door. Eén van de kopers staat met de handen in het haar bij zijn fiets: het pakket dat hij bestelde is wel érg groot en zwaar... gelukkig komt zijn vader het met de auto ophalen. Alleen het sjouwen naar de auto is al goed voor lamme armen. Gaat het straks in één keer de lucht in? ,,Ik hoop het wel!’’

Bij Kesler loopt de vuurwerkverkoop goed door. Speciaal voor deze gelegenheid is het pand van Karo stoffen tijdelijk ontruimd.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie