V.l.n.r. Stijn Brinks, Ans van Noord, Bart Zwaneveld, Anja Hakkert (Ilse van de Streek ontbreekt).
V.l.n.r. Stijn Brinks, Ans van Noord, Bart Zwaneveld, Anja Hakkert (Ilse van de Streek ontbreekt). Lilian van Kesteren

Rembrandt Fysiotherapie & Revalidatie: Minder last van je hoofd en hals

26 maart 2024 om 13:27 Zakelijk

ZEIST Heb je last van duizeligheid, hoofdpijn, kaakklachten, nekpijn of andere klachten? Maak dan een afspraak bij Rembrandt Fysiotherapie & Revalidatie in Zeist. Hier zijn de fysio’s onder meer gespecialiseerd in orofaciale therapie en manuele therapie en helpen ze je gericht bij deze klachten. Wacht niet te lang met het maken van een afspraak. Hoe sneller je erbij bent, hoe sneller je vaak weer klaar bent met je behandelingen. Stijn, Bart, Ilse, Anja en Ans staan klaar om je klachten te verhelpen of te verminderen.

Zeg je Ans van Noord, dan zeg je fysiotherapie. De afgelopen jaren heeft ze een mooie praktijk opgebouwd en veel klanten uit Zeist en omstreken geholpen. Haar pensioendatum komt in de buurt, dus ze draagt het stokje over aan Rembrandt Fysiotherapie & Revalidatie. ,,Er is een tijd van komen en gaan. Ik werk het komende jaar nog met plezier in de praktijk. Daarna is het tijd om van mijn pensioen te genieten”, zegt Ans opgewekt. ,,Gelukkig laat ik de praktijk in goede handen achter bij Bart, Anja, Ilse en Stijn.”
De kracht van Rembrandt? Ans heeft het antwoord gelijk paraat.,,Onze menselijkheid, kennis en ervaring. Zijn de klachten te complex? Binnen de praktijk werken we nauw samen met andere specialisten. Denk aan tandartsen, KNO-artsen, neurologen en huisartsen. Zo helpen we je zo goed mogelijk.”


KAAKKLACHTEN 

Pijn in je kaak. Je mond niet goed kunnen openen. Knoepen of knappen in je kaakgewricht. Gevoelige tanden. Het kan allemaal bij kaakklachten. Ans ziet in de praktijk veel langskomen. ,,Je gebruikt je kaak doorgaans veel. En vaak zonder dat je het doorhebt. Bij het eten en drinken, bij het praten en ook bij handelingen zoals gapen.”
De medische naam voor kaakklachten is temporomandibulaire dysfunctie (TMD). ,,Klinkt moeilijk hé?”, zegt Ans met een verontschuldigende lach. ,,Deze term is een verzamelnaam voor aandoeningen met betrekking tot je kaakgewrichten, spieren en wat hieromheen ligt. Wij helpen je graag, zodat je straks zonder pijn kan praten, eten en lachen.”


HOOFDPIJN

Misschien herken je het wel; knallende hoofdpijn, een zeurend gevoel, of juist vervelende steken in je hoofd. Hoofdpijn is zo’n normaal begrip, dat het vaak wordt onderschat. Je herkent hoofdpijn aan pijn of ongemak in je hoofd, schedel of vanuit je nek. Dit kan diverse oorzaken hebben. Ook verschilt de intensiteit en duur vaak enorm.
De gevolgen van hoofdpijn zijn niet mals. Het kan je onder andere belemmeren in je werk, je sociale contacten en bij het lezen. Ilse ziet patiënten met hoofdpijn vaak worstelen in het dagelijkse leven. ,,We kunnen je goed helpen bij het verminderen van je hoofdpijn. Eerst zoeken we uit hoe je hoofdpijn ontstaat. Vervolgens stellen we een passend behandelplan met je op en gaan we samen aan de slag.”


LAST VAN JE NEK

Bij nekklachten word je mogelijk duizelig, krijg je hoofdpijn, een stijve nek, ervaar je extra vermoeidheid of straalt de pijn uit naar je armen en hoofd. ,,Bij het doorvragen weten we vaak snel waar de nekklachten vandaan komen”, legt Stijn uit. ,,Denk aan een verkeerde zithouding tijdens je werk. Ook kan je flinke nekklachten krijgen door spanning en stress, of overbelasting van je nek.”
Stijn vertelt verder: ,,Nekpijn gaat vaak samen met kaakpijn of andere aandoeningen rondom je hoofd en hals. Heb je klachten? Schakel dan een orofaciaal fysiotherapeut of manueel therapeut in. In onderling overleg zorgen we dat je door de juiste therapeut wordt geholpen.”


DUIZELIGHEID 

Het gevoel dat je de controle verliest, zo wordt duizeligheid vaak ervaren. Fysiotherapeut Bart hoort dit vaak langskomen. ,,Duizeligheid kan je enorm belemmeren tijdens je werk, sporten en andere activiteiten. Sterker nog, het kan je kwaliteit van leven flink in de weg staan.”
De oorzaak van duizeligheid is vaak uiteenlopend. Van problemen met het evenwichtsorgaan tot neurologische aandoeningen. Ook komt BPPD (Benigne Paroxismale Positie Duizeligheid) veel voor. Dit is een aandoening in het oor dat duizeligheid veroorzaakt. Vooral als je hoofdpositie verandert, zoals bij het draaien in bed of bij het opstaan. Bart vervolgt: ,,Herken je de duizeligheid en symptomen? Neem dan contact met ons op. Om je gericht te kunnen helpen kijken we eerst naar de oorzaak en gaan we daarna aan de slag.”

Loop niet te lang met klachten. Maak telefonisch of online een afspraak en kom langs op de Brinkhove 18 in Zeist. Kijk op pmirembrandt.nl of bel met 088 - 0509999.

Dit artikel wordt u aangeboden door Rembrandt Fysiotherapie &
Revalidatie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie