Afbeelding

Biga Groep en Sociale Dienst bundelen krachten

28 juni 2017 om 09:00 Zakelijk

Zeist / regio - De Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug (RSD) en Biga Groep werken intensief samen. De twee organisaties starten verschillende  gezamenlijke projecten zodat meer kandidaten een volgende stap kunnen maken richting de arbeidsmarkt. De partijen hebben de nieuwe samenwerking vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst.

In deze samenwerking worden verschillende re-integratie-trajecten geboden waarbij het draait om de kansen en mogelijkheden van de werkzoekende. Werkzoekenden krijgen training, goede begeleiding en lopen stage bij een werkgever in de regio. 

Directeur Biga Groep, Gerhard ten Hove licht toe; “Het is belangrijk dat mensen werk kunnen verrichten dat bij hun past en zich zo goed mogelijk ontwikkelen. Biga Groep en de RSD werkten al samen maar nu gericht op een bredere groep. Het doel is altijd; zoveel mogelijk mensen begeleiden die zelfstandig moeilijk of niet aan een baan komen. Of je nu een arbeidsbeperking hebt of door andere omstandigheden een tijd niet hebt gewerkt. Door onze krachten te bundelen, bieden we perspectief aan een bredere groep.’’ 
 
Werkgevers dienstverlening
Voor werkgevers is deze nauwere samenwerking winst. ‘’De vraag van de werkgever staat centraal. In de kern wilt iedere ondernemer een goede werknemer die past bij de baan. Dat er verschillen zijn op grond van uitkering en doelgroep is onoverkomelijk, maar dat gebeurt achter de schermen. De werkgever wordt eenduidig en uniform en adequaat geholpen.” licht RSD directeur David van Maanen toe.

Werk maken van uw garantiebaan
Een bijvoorbeeld van een samenwerkingsproject is het traject ‘Werk maken van uw garantiebaan’. Een groep deelnemers die om verschillende redenen niet meer deelnemen aan het arbeidsproces, leert werknemersvaardigheden in de praktijk en krijgt een training ‘wie ben ik en wat kan ik’. Een werkstage bij een organisatie in de regio staat centraal waardoor inzicht wordt verkregen in wat een deelnemer kan. Zij doen hier werkervaring mee op en vergroten hun kans door te stromen richting een reguliere of betaalde baan. “Als je mensen op de juiste plek wilt krijgen, moet je niet redeneren vanuit regelingen – Wajong, Bijstand, WSW of wat dan ook. Dit werkt beter voor de werkgever en voor werkzoekende,’’ aldus van Maanen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie