Vrijdag topdrukte bij Kesler aan de Voorheuvel in Zeist. Foto: H. Siersma
Vrijdag topdrukte bij Kesler aan de Voorheuvel in Zeist. Foto: H. Siersma

Vuurwerk afsteken mag overal

31 december 2016 om 09:30 Zakelijk

Zeist / Bunnik - Zeist breidt het aantal vuurwerkvrije zones uit. Deze jaarwisseling roept de gemeente op om 6 plaatsen vuurwerkvrij te houden. Maar een verbod is het niet. In Bunnik zijn helemaal geen vuurwerkvrije zones. Deze gemeente voert een campagne om knalvuurwerk bij kwetsbare gebieden te ontmoedigen.

Dankzij de inspanningen van de Initiatiefgroep Vuurwerkvrije Zones in Zeist zijn vorig jaar 4 gebieden als vuurwerkvrije zone aangewezen: het Walkartpark, rondom de kinderboerderij, op Belcour en rondom het Diakonessenhuis.

Niet wenselijk

Dit jaar heeft de groep een aantal extra gebieden voorgesteld als vuurwerkvrije zone. Daar heeft de gemeente er 2 van overgenomen. Ook de Heuvel en de Promenade zijn nu vuurwerkvrij, en ook in het Wilhelminapark is het afsteken van vuurwerk niet wenselijk. De gemeente verbiedt vuurwerk hier niet, maar doet een beroep op de Zeistenaren om hier niets af te steken; de gemeente zegt geen valse verwachtingen te willen wekken.

Bunnik ervaart geen overlast

Bunnik stelt geen vuurwerkvrije zones in. Uit een enquête bleek de meerderheid van de inwoners geen overlast van vuurwerk te hebben. Wel komen er op een aantal ‘kwetsbare gebieden’ borden die oproepen om daar geen knalvuurwerk af te steken. Ze komen onder andere bij de kinderboerderij, Bunninchem en de winkelcentra.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie